2024/03/19

 

VASARINIS TARYBOS POSĖDIS SU VALSTYBINIO MĄSTYMO ATSPALVIU

Asociatyvi Aplinkos ministerijos nuotrauka

Tarybos nariams birželio 23 dieną per rajono Tarybos posėdį linkėta gražių vasaros atostogų. Visgi liepos 13 dieną jiems dar prireikė susirinkti. Šį kartą nuotoliniu būdu. Mat atsirado neatidėliotinų klausimų, susijusių su europiniais projektais, įgaliojimais ir atleidimais nuo mokesčių.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Pritarė energijos alternatyvoms

Buvo pritarta Kupiškio jaunimo centro, Šimonių ir Alizavos pagrindinių mokyklų, Kupiškio mokyklos „Varpelis“ paraiškų teikimui dėl saulės elektrinės ir šių projektų finansavimo gavimo iš Klimato kaitos programos lėšų. Finansuojant tuos projektus prie europinių lėšų Savivaldybė įsipareigojo prisidėti savo biudžeto lėšomis ne mažiau kaip 25 proc. visų tinkamų finansuoti projekto išlaidų ir užtikrinti netinkamų finansuoti, tačiau projektui įgyvendinti būtinų išlaidų padengimą ir tinkamų finansuoti išlaidų dalį, kurių nepadengia projektui skiriama parama. Minėtų įstaigų vadovai įpareigoti pasirašyti paraišką dėl saulės elektrinių ir kitus finansinės paramos gavimo dokumentus.

Tarybos nariui Pauliui Pranckūnui pasiteiravus, kas būtų, jei kurią nors iš šių įstaigų, nesulaukus būtino penkerių metų veiklos laikotarpio prireiktų uždaryti, pvz., dėl per mažo mokinių skaičiaus, Tarybos pirmininkas rajono meras Dainius Bardauskas jam atsakė, kad bet kokiu atveju būtų bandoma tą pastatą išlaikyti Savivaldybės reikmėms.

Plačiau skaitykite liepos 14 d. „Kupiškėnų mintyse“

Asociatyvi Aplinkos ministerijos nuotrauka

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video