2024/04/26

 

DAŽNIAUSIOS PATALYNĖS NAUDOJIMO KLAIDOS: KAIP JŲ IŠVENGTI?

Miegas nepaprastai svarbus kiekvienam. Nuo jo kokybės priklauso tiek fizinė, tiek psichologinė žmogaus sveikata. Ne veltui tuomet, kai nepavyksta gerai išsimiegoti, nuotaika būna kur kas slogesnė, trūksta energijos. Tikriausiai jau nieko nenustebins tai, kad čiužiniai yra itin svarbūs rūpinantis patogiu poilsiu. Tačiau ne mažiau svarbų vaidmenį šiuo atveju atlieka ir patalynė. Kokios klaidos dažniausiai daromos ją naudojant ir kaip to išvengti?

Neatsižvelgiama į miego aplinką

Patalynė turėtų padėti sukurti kuo palankesnę miego aplinką. Todėl labai svarbu atsižvelgti į jos sudėtį. Kuo medžiaga natūralesnė, tuo ji geriau kvėpuoja ir prisitaiko prie besikeičiančios kūno temperatūros. Tai padeda išvengti gausaus prakaitavimo miegant. Medvilnės satino patalynė – vienas geriausių pavyzdžių. Jos audinys gerai praleidžia orą ir greitai išgarina drėgmę. Be to, satinas yra lengvai prižiūrimas (skalbiamas, lyginamas), maloniai priglunda prie kūno.

Pamirštama reguliariai vėdinti

Tam, kad miego aplinka būtų švari ir sveika, reguliariai vėdinami turėtų būti ne tik čiužiniai, bet ir patalynė. Tačiau nemaža dalis žmonių tai pamiršta. Patalynės vėdinimas itin aktualus gausiai prakaituojantiems. Jis leidžia užkirsti kelią drėgmės kaupimuisi ir nemalonaus kvapo atsiradimui. Taip pašalinami ir patalynėje besikaupiantys nešvarumai: negyvos odos ląstelės, dulkės, kai kuriais atvejais – maisto likučiai, augintinių plaukai. Dažnai tingima vėdinti patalynę, tačiau tai išties verta. Juk miegoti gaivioje ir švarioje aplinkoje kur kas maloniau.

Pernelyg retai keičiama, skalbiama

Dar viena dažnai pasitaikanti klaida, susijusi su patalynės naudojimu, yra pernelyg retas jos keitimas ir skalbimas. Tačiau svarbu atkreipti dėmesį į tai, kad joje nuolat kaupiasi tiek prakaitas, tiek kiti nešvarumai. Reguliarus paklodės, antklodės ir pagalvių užvalkalų skalbimas gali padėti išvengti dulkių erkučių, bakterijų, grybelių atsiradimo. Be to, taip ir čiužiniai išlieka kur kas švaresni, taigi, prisidedama prie jų ilgaamžiškumo palaikymo.

Kaip jau buvo užsiminta prieš tai, medvilnės satino patalynė yra lengvai prižiūrima. Ją galima drąsiai skalbti automatiniu būdu, tereikia pasirinkti tinkamą režimą. Priklausomai nuo audinio spalvos, vandens temperatūra neturėtų būti aukštesnė nei 40 (šviesiems) arba 60 oC (tamsiems). Priešingu atveju patalynės spalva gali išblukti. Rekomenduojama, kad medvilnės satino lyginimo temperatūra neviršytų 160 oC.

Neklojama lova

Kartais taip tingisi kloti lovą, tiesa? Dažniausiai atrandama daugybė priežasčių, kodėl to neverta daryti: nuo laiko trūkumo iki įsitikinimo, kad atsigulus patalynė vėl bus sujaukta. Visgi, pasistengti išsiugdyti tinkamus įpročius išties verta. Visų pirma, paklojus lovą miegamasis atrodo kur kas tvarkingesnis. Galbūt kai kuriems tai gali pasirodyti nereikšminga, tačiau tai itin svarbu siekiant gyvenimo harmonijos. Tvarkinga aplinka leidžia lengviau atsipalaiduoti tiek dienos, tiek nakties metu.

Patogūs čiužiniai, pagalvės ir tvarkinga patalynė – derinys, padedantis pasimėgauti pilnavertišku poilsiu. Itin patogu tai, kad šiais laikais viską galima rasti viename baldų salone, todėl nereikia gaišti laiko vaikštant po skirtingas parduotuves. Taigi, pasirūpinti patogia miego aplinka itin paprasta. Tikriausiai būtų sunku rasti žmogų, kuriam maloniau atsigulti į nepaklotą nei paklotą lovą. Taigi, kodėl gi tinkamai neišnaudojus tų keleto minučių atsikėlus?

Miegas jums – viena didžiausių vertybių? Tuomet pasirūpinkite, kad jis būtų kuo patogesnis. Nauja patalynė gali leisti kaip niekad saldžiai išsimiegoti. Natūralus audinys užtikrina gerą oro pralaidumą ir greitai išgarina drėgmę. Subtilių spalvų patalynė lengvai priderinama skirtingo stiliaus miegamajame – klasikiniame, moderniame ir netgi eklektiškame. Nepraleiskite progos tuo įsitikinti ir patys.

„Smart baldai“ inf. ir nuotrauka

Užs. Nr.453

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video