2024/04/26

 

DĖL KORONAVIRUSO UŽDRAUSTI RENGINIAI, UŽDAROMOS MOKYKLOS, DARŽELIAI

Dėl koronaviruso grėsmės šalyje draudžiami renginiai, o tėvams rekomenduojama nebeleisti vaikų į švietimo įstaigas, sako premjeras Saulius Skvernelis.

„Buvo priimti sprendimai, kurie yra būtini (…). Tos priemonės, kurios bus taikomos, jos yra kai kuriais atvejais drastiškos, (…) bet reikėjo tokiu keliu eiti“, – ketvirtadienį Vyriausybėje sakė ministras pirmininkas.

Premjero teigimu, nuo penktadienio draudžiami visi renginiai šalyje.

„Pasitarę su specialistais, šiandien priėmėme sprendimus: nuo rytojaus, 7 valandos ryto, uždrausti visus renginius šalyje, viešus renginius šalyje, leidžiami tik renginiai lauke, dalyvių skaičiui neviršijant 100 ir užtikrinant dalyvių maksimalų saugumą (…)“, – po Vyriausybės posėdžio ir pasitarimo sakė S. Skvernelis.

„Nuo rytojaus rekomenduojame nebeleisti vaikų į švietimo įstaigas (…) Nuo kovo 16 iki kovo 27 dienos bus nutrauktas ugdymo procesas visose šalies ugdymo įstaigose: nuo lopšelių iki universitetų“, – sakė jis.

Ugdymo įstaigoms patariama pasitelkti nuotolinį mokymo būdą.

„Tėvai, kurie susidurs su tokiu iššūkiu, (…) jiems bus sudarytos galimybės – tiek iš biudžetinių įstaigų, tiek, tikiuosi, iš privataus verslo, dirbti nuotoliniu būdu. Bus galimybė gauti nedarbingumo pažymėjimą. (…) Tai bus galima padaryti ir atgaline data“, – žurnalistams sakė premjeras.

Ministerijos turi pasiruošti suteikti finansinę pagalbą verslui

S. Skvernelis taip pat patikino, kad ministerijoms yra pavesta užduotis iki trečiadienio parengti finansinės pagalbos verslui planą.

„Kitam trečiadieniui yra nurodymas Finansų ministerijai, Ekonomikos ir inovacijų ministerijai bei Socialinės apsaugos ir darbo ministerijai parengti planą, jeigu kada nors reikėtų ateityje taikyti ekonomikos skatinimo priemones mūsų verslui, ekonomikai – kaip amortizuoti galimus sunkumus toms verslo šakoms, įmonėms, kurios patiria didžiausią, tiesioginį poveikį nuo šio viruso atsiradimo“, – patikino S. Skvernelis.

Ministro pirmininko teigimu, įmonių, patiriančių sunkumus, situacijos bus vertinamos individualiai.

„Įmonės, kurios susiduria su sunkumais, individualiai bus įvertintos. Kalbant apie mokestinių ir kitų prievolių valstybei mokėjimą, bus taikomas individualus susitarimas – grafikas, atidėjimas. Valstybė supranta dėl sunkios situacijos susidariusias įmonių padėtis, ir tikrai darysime viską, kad jų našta būtų palengvinta“, – pridūrė premjeras.

Nuo pirmadienio draudžiami skrydžiai į Italiją ir atgal

Nuspręsta nuo pirmadienio drausti skrydžius iš Lietuvos į Italiją ir atgal. Gyventojų taip pat prašoma atsisakyti kelionių į užsienį.

„Yra priimtas sprendimas nuo kovo 16 dienos uždrausti skrydžius į ir iš Italijos. Iki kovo 16 dienos leisti sugrįžti žmonėms, Lietuvos piliečiams, kurie yra Italijoje, ir neriboti aviareisų iš Italijos į Lietuvą“, – ketvirtadienį žurnalistams sakė premjeras S. Skvernelis.

Pasak Vyriausybės vadovo, Užsienio reikalų (URM) ir Susisiekimo ministerijos bus atsakingos už žmonių grąžinimą iš paveiktų teritorijų, jei toks poreikis bus.

„Visiems žmonėms, kurie šiandien yra įstrigę ypač paveiktose valstybėse, URM koordinuos šitų žmonių grįžimą. Jei bus poreikis grąžinti savo piliečius, tą padarysime. Atsakinga bus URM ir Susisiekimo ministerija, organizuojant mūsų žmonių sugrąžinimą specialiu transportu, oro ar sausumos keliais“, – sakė premjeras.

„Yra sugriežtintos mūsų sausumos kelių kontrolės priemonės. (…) Prašome žmonių, kurie yra suplanavę keliones į užsienį, jų nevykdyti. Rekomenduojame nutraukti arba drausti keliones į ypač paveiktas valstybes. Grįžus iš tokių šalių, bus taikoma privaloma saviizoliacija“, – sakė S. Skvernelis.

 

Rasos Čepaitės asociatyvi nuotrauka

ELTA

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video