2024/05/03

 

AUTOMOBILIO PIRKIMAS: KĄ REIKIA ŽINOTI

Pexels nuotrauka

Automobilis – mūsų laikų būtinybė, be kurios neišsiverčia dažnas žmogus. Visgi neretai automobilio įsigijimo klausimas tampa tikru galvos skausmu tiek visai jauniems, tiek ir patyrusiems vairuotojams. Todėl visai nesvarbu, ieškote pirmo automobilio ar norite pakeisti jau turimą transporto priemonę, tikriausiai vis tiek nerimausite besidairydami naujosios transporto priemonės. Jūsų dėmesiui pateikiame kelet1 patarimų, kurie palengvins šį pasirinkimą.

1. Visų pirma, labai svarbu įsivardinti, kokio automobilio ieškote.

Kas Jums svarbiausia: ekonomiškumas, praktiškumas, ekologiškumas ir tvarumas, o gal grožis ir elegancija? Galbūt jums reikalingas erdvus šeimos automobilis, o galbūt nedidelis, bet ekonomiškas kelionių palydovas?

Tai tik keletas klausimų pavyzdžių, kuriuos reikėtų sau užduoti prieš ieškant automobilio. Atsakymai priklauso nuo Jūsų poreikių, norų ir galimybių, bet labai svarbu juos rasti prieš leidžiantis į naujosios transporto priemonės paieškas.

2. Nusprendę, ko ieškote, gerai įvertinkite savo finansines galimybes.

Ar norėsite išsiversti su savo turimomis santaupomis, ar visgi ieškosite būdų pasiskolinti, o galbūt norėtumėte išmokėti sumą dalimis? Suprantama, kad turimos santaupos nebūtinai dengs būsimo automobilio pirkimo kaštus, todėl dažnai paskola mašinai tampa išsigelbėjimu. Taip galite pasiskolinti reikiamą sumą geriausiomis sąlygomis ir neatidėlioti svarbių pirkinių ateičiai.

Taip pat dažnai pasirenkamas variantas – pirkimas išsimokėtinai. Visgi šis žingsnis reikalauja papildomo įsigilinimo ir ilgalaikės atsakomybės. Todėl prieš pasirenkant šį būdą naujai transporto priemonei įsigyti, svarbu įsiskaityti į sutarties sąlygas ir įsitikinti, kad gerai jas suprantate.

3. Prieš leidžiantis į potencialaus naujojo automobilio apžiūras, suplanuokite, kur tikrinsite jo būklę.

Daugelis lietuvių dažniau renkasi pirkti naudotus automobilius. Visgi toks pirkinys greta ženklaus žemesnės kainos privalumo turi ir keletą nemenkų trūkumų. Visų pirma, reikėtų būti labai dėmesingiems ir nepasitikėti gražia išore. Perkant automobilį iš antrų rankų neverta vien pasikliauti gražiomis kalbomis apie gerą būklę. Niekada neapsigausite patikėję jį kompetentingų specialistų techninei apžiūrai servise – kompiuterinė diagnostika neabejotinai padės atrasti daugelį kartais gudriai paslėptų trūkumų.

Taip pat nevertėtų neužmiršti, kad įsigyjant automobilį iš privataus asmens, dažnai negalioja jokios garantijos. Todėl neatsakingai įsigytas, techniškai netvarkingas automobilis tampa tik naujojo šeimininko galvos skausmu, o ir mokėti už jį dažnai galima tik pirkimo metu paklojant visą prašomą sumą.

Visgi jei norite būti tikri, kad įsigyjate tikrai kokybišką prekę, geriausia pirkti iš automobilių salonų. Tiesa, toks kelias, nors ir gana patikimas, nėra pigus malonumas. Visgi kartu su juo gaunate ir tam tikrų privalumų, pavyzdžiui, garantiją bei patikimumą, o taip pat ir tam tikrą finansinį lankstumą.

Tikimės, kad šie trys aukščiau aprašyti žingsniai padės geriau suprasti savo lūkesčius, keliamus naujajai transporto priemonei, suderinti savo norus bei galimybės ir padės įsigyti patikimą automobilį.

Straipsnį parengė Roberta Pečiulienė

Užs. Nr.447

Dalintis
Komentarų nėra

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video