2024/03/19

 

ŪKININKŲ TRAKTORIŲ KOLONA

Banguolės Aleknienės-Andrijauskės nuotraukos

Ūkininkų protesto akcija „Lietuva, tavo kaimas miršta“, prasidėjusi žalių kryžių statymu pakelėse, tęsiasi.

Antradienį šalyje tūkstančiai traktorių išriedėjo į miestų ir miestelių gatves.

Prie antrosios žemdirbių protesto akcijos dalies – „Važiavimas su žemės ūkio technika“ – prisidėjo ir Kupiškio rajono ūkininkai. Kupiškio gatvėmis riedėjo kelios dešimtys traktorių, papuoštų Lietuvos vėliavomis, plakatais.

Plačiau skaitykite lapkričio 30 d. (šeštadienio) „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Labiausiai verkia tie kurie visko turi.

    • Tiksliai pasakyta

      • Kai nieko neturi tai ir nereikia nieko, nebent pavydo, liūdesio, pagiežos trupinio…

  • Sako, pragare tik viename – lietuvių skyriuje – velnių nėra – lietuvaičiai patys kaimynas kaimynui katilą pakursto, bandantį išlipti atgal sugrūda…
    Valdžia iš jūsų to stribiško pavydo ir tikisi, tikisi, kad vieni kitų nekęsite, vienas kitam pavydėsite ir niekada nesusivienysite prieš tuos, dėl kurių bukumo ir godumo negalime gyventi normaliai. Jumis manipuliuojama – pradedant ministru pirmininku, zakonno asfaltuojančiu savo kelią, baigiant žodžio nepralemenančiu seimo žiurkėnu sporto pinigus pavarančiu savo žmonai ir rajonui. Manipuliuojama kad mokytojams atlyginimų didinti negalima nes kentės pensininkai, kad dėstytojai, mokslininkai nieko neverti, kad ūkininkai tai naujieji buožės, verslininkai vagys. O jūs patys dar dadedate – mokytojai – lochai, patys nieko neišmano vaikų nekenčia, gydytojai – kyšininkai, neturintys kur pinigų dėti, ūkininkai springsta lašiniais ir džipais. Valdžiažmogiams to ir reikia, jie tyliai didinasi išmokas, įsisavina ES lėšas ir jiems pinigų netrūksta. Koncernai juos perka frakcijomis ir nusistato reikiamus minimumus, reguliuojamas kainas, palūkanų normas kad maksimalizuoti pelną ir išnaudojimą.
    Tik susivienijus, tik per visuotinius streikus galima pateikti rimtus reikalavimus ir priversti juos įgyvendinti. Ir pasiekiama savo. Ką, vokiečių lakūnai blogai gyvena? O sugeba streikais išsireikalauti atlyginimų didėjimo. Prancūzijoje pabandžius didinti degalų kainas ne pasivažinėjimai su vėliavėlėm, mūšiai gatvėse vyksta kol pasiekiama savo. Jei streikuoja mokytojai, turime juos suprasti ir remti, jei gydytojai – eiti kartu ir kalbėti ir už kitą med personalą, jei ūkininkai – tai ir smulkus verslas ir atvirkščiai. Mums sakoma – pinigų nėra, tiek neuždirbama, reikia didinti mokesčius, atimkim iš Petro – kažkas jau ir ploja katučių, ot gerai svolačiui. Kažkodėl pagal BVP gyventojui Lietuva lenkia Estiją, artėja prie ES vidurkio, o pagal atlyginimus, pensijas žiauriai atsilieka…

  • Net neįsivaizdavau,kad rajone tiek lodarių pavydinčių ir svetimus skaičiuojančių. Ir kad tas traktorius jokia ne prabanga,o darbo įrankis. Ir gerai,kad vyrai galingai atrodo,nes tie,kurie su belarus važinėja,jau neturi nei už ką ,nei kada protestuoti.Visiems už darbą mokama pas ūkininkus,bet jeigu nesuprantat,kad ir tą minimumą reikia uždirbt,o ne jo reikalaut.Pašalpos daug geriau,ane? Per dieną maxsimoj išleidi,du kartus taxsi parvažiuoji.Ir toliau sėdi,ūkininkų turtus ir traktorius keiki. 🙂

    • Aisku kad pasalpos daug geriau, gauni, gali chalturint, pas ukininkus dirbt uz minimalke reikia durnu but. Mokekit alga o ne pasalpa, norinciu dirbt turesit ir nereikes raudot.

  • Kviečiu ir siūlau į protesto akcija visus ūkininkų samdinių, bundinikus su reikalavimu mokėti už darbą valstybės vidurkį apie 800 eyr.menesiu už 8 darbo valandas, mitingą arganizuoti prie rajono Savyvaldybe ir reikalauti laikino mero Notkaus ūkininko vieno stambiausių rajone parodyti pavyzdį ir savo samdinims mokėti minėta atlyginimą, organizuoti rajono ūkininkams seminarą dėl normalios algos mokėjimo samdinims ir dirbantiems ūkyje atvykimas su dviračiais karuciais ir vezimais

    • Pritariu jums 100 procentų,labai gėda mielieji ūkininkai kai pensininkai skursta kai neturintis žmogus darbo yra išnaudojamas ,kai ant tokių mūsų skurstančių sukraunami visi mokesčiai nes jus nenorit mokėti didesnių mokesčių jau vakar per žinias ūkio ministras sakė,kad nuims trys mokesčius,tai kas juos turės sumokėti tai mes nes pinigų biudžetui reikia jų iš dangaus neprikrenta.Ir kai vakar pamačiau kokia brangi ir galinga technika nusipirkta lengvatinėmis sąlygomis už europos pinigus tai žiūrėdama nesupratau ar čia verkti reikia ar čia juoktis iš nevilties ir apmaudo,kad tokia nelygybė ir skurdas kitų atžvilgiu.Kaip reikia piketuoti pensininkui pasiemus lazdą ir vaikščioti keliems gatvėmis,juk mes tokios technikos neturim.Geras šau buvo nors pamatėm kaip jus gyvenate „skurstat“ sumokėsim mes už jus mokesčius per maistą,paslaugas.

  • Mirstantis kaimas ukininkui nuo to tik geriau yra is ko valdas plesti senas bakuzes griaunant velniop…

    • Ne viena sodyba yra sugriove, sodus isrove, dar geriau tai paeme ir uzdege jiem maiso vaziuotuot,po ju dirbimo buna isvazinetos pievos, isdarkyti keliukai, mat jiem mazai vietos apsisukt reikia svetima zeme darkyt.

  • Nu, pabandykit nusipirkti ūkininkų produkcijos pigiau nei prekybcentryje. Juk be tarpininkų. Vargu, ar pasiseks…

  • Jūs nieko nesuprantat. Tai gerai organizuotas (ko gero net prafinansuotas) politinis renginys prieš Seimo rinkimus.

    • Rinkimai neprieko o visa kita gryna tiesa del organizavimo,kryziai ir pas vokiety stovi ir traktorei su plakatais vazineja,musiskiams liepe tai irgi sudalyvavo…

  • Ūkininkai augina mums duoną, o ką sėja ir augina negatyvūs komentarų darbininkai? Patys tapkit ūkininkais , jeigu taip viskas lengva! Anksti keltis ir daug dirbti nenorit, bet uždarbio pavydite?

    • Ne jie vieni anksti kelias,sunkei dirba nieks varu nevare o kaip ,,sunkiai“ gyvena is traktoriu matyt nors jau su dzipais butu vaziave tie pigesni didesneis nabagais butu atrode

    • Pritariu Jums.Tinginiai ir glušai komentuoja neigiamai.Jei neturėsim savo,tai kitos šalys galės mums pardavinėti už tiek,kiek panorės.

  • Jauni, energingi vyrai mitinguodami iš valdžios išsireikalauja daug ir nepelnytai kai tuo tarpu nemažai neįgalių pensininkų, nebeturinčių jegų mitingams, tyliai kenčia alkį ir nepriteklių. Štai tokie persisotinę tranai, neturintys sąžinės jausmo,išeina(išvažluoja)į gatves per visą Lietuvą.

  • Lietuva, tavo kaimas ir miestas miršta nuo trašų ir chemikalų.

    • Lietuva, tavo kaimas ir miestas miršta nuo tokiu durneliu kaip tu

  • Dabar savom akim pamaciau kaip skursta ‘ukininkai’tikslau buozes, traktoriai nauji, del jusu baigiat visa kaima sunaikit, jum mazai ir mazai sugalvojo parada padaryt, kad darbinkai streikuotu tai suprasciau, nu kad stambus zemvaldziai nesuvokiama, issigimimas.

    • tarp kitko kažlodėl visi ,, ūkininkai “ ir jų šaimos nariai , važinėja tik dtzelinėmis , nuosavomis mašinomis, čia šiaip , pamąstymui…

  • ŽMONĖS MIRŠTA NUO JUSŲ BESAIKIO TRĄŠU NAUDOJIMO,LAUKŲ TRUČIJIMO CHEMIKALAIS IR BE GAILESČIO LAUKŲ ALINIMO.GĖDA JUMS JUS PERTEKE VISKUOM.NEBEZINOT SU KOKIOM MAŠINOM VAŽINĖJATE IR KOKIAS IŠMOKAS BEGAUNATE,VARIKIT NAMO GREIČIAU.KAI ATEISITE PESTI AR ATVAŽIUOSITE DVIRAČIAIS TADA BUSITE VARGŠAI.

    • O tau mašina turtas? Gal su pasatu 92 metų važinėji?

      • Taip. Iš kur žinai?

  • Teršia čia Kupiškio ora su savo traktoriais ivest taršos mokėsti jiem 150e mėnesiui !!!!

    • Tau durnelio mokesti

  • DAR JIEK BLOGAI SU DŽIPAIS VAŽYNĖJA NAMAI DIŽDŽIAUSI NABAGAI VAIDYNA NUSKRIAUSTUS ASILU BANDA!!

    • Panašu, kad pats esi asilas. Esi beraštis, nežinai tokio mygtuko, kaip caps lock 😀

  • Traktoriai nauji, džipai kaip iš paveiksliuko, vargšiukų kompanija

    • Teisingai pastebeta. Kaimai mirsta,nes ukininku traktoriai zvyrkelius isjoja ir del to ju nei kiek negaila.

  • Traktoriai nauji ir dar sako prastai gyvena,gi visi kupiskenai esam matom kaip gyvena ir kokius netik traktorius iperka uzmesti kokie namai isdyke prie kruvos nauju traktoriu kombainu,ukininkams EU istojimas buvo aukso pradzios laikas,turbut vieninteliai kurie taip sove i prieki gaudami kruvas pinigu is fondu ,milziskas paramas ir lengvatas kuriu visdar regis maza, kitas mitingas bus jau isredes su dzipais ir bmw? per kupiski vazines? nesuprantu koks sio pasivazinejimo tikslas buvo? pasirodyt viens kitam kuris geresni traktoriu ipirkes is lengvatu ir paramu plius pelno? pravaziavo sone sustojo visi pasikvatojo pasisnekejo ir isvaziavo ,vaziuokit prie seimo ir verkit ,negi kupiskenai kalti kad pasalpos nebemoka tokios dideles kaip seniau ir nebemeto paramu i kaire ir i desine kaip ankciau EU ir negadinkit nervu miestieciams del eismo ir neverskit smirdancio dyzelio kvapo uostit. Jai visiems lengvatas ir paramas tai visiems,servisams,kavinems ir taip toliau.

  • Tik jūs nenumirkit beverkdami

  • Kaimas mirsta? O jusu visa purskiama chemija???? Nekenkia zmonems gyvenantiems kaime? Ir nustokit raudoti kaip kokios bobos!Blogai gyvenat???! Visokias ismokas, europos paramas gaudami. Vaiksto issipute ir vis jiems blogai….kokius jus mokescius mokat?

  • Atkreipiant dėmesį į techniką kolonoje tikrai nepanašu, kad ūkininkai prastai gyventų.

  • Ir ko jiems mažai mokesčių praktiškai nemoka jokių kurą gauna su 45%nuolaida išmokas iš ES ir dar mažai rajone milijonieriai tik ūkininkai, padaryt kad mokėtų mokesčius kaip visi ir tada po poros metų kalėti kažko reikalauti

Rekomenduojami video