2024/03/19

 

„MUŠTUVIS“ PRIEŠ „PIENININKUS“ – PATS MUŠĖ, PATS RĖKĖ

Pieno upės kartais tampa ir nesąžiningo pasipelnymo šaltiniu. Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Vytautas Klidzio, kooperatyvo „Pienininkai“ direktorius, sakė, kad bylinėtis su UAB „Muštuvis“ ir Vygintu Dragūnu jiems buvo garbės reikalas.
Autorės nuotrauka

Pastaruoju metu Lietuvoje sparčiai nyksta smulkūs ar kiek didesni šeimos pieno ūkiai. Ūkininkai raginami kooperuotis, kad galėtų atlaikyti stambesnių pieno ūkių konkurenciją, išgyventi. Apmaudu, kai įvairūs nesutarimai pradeda graužti lyg vėžys ir tokius kooperatyvus bei kitas bendroves, pasišovusias būti atsvara stambiesiems pieno žaliavos supirkėjams ir pieno gamintojams.

Kai kas savo gerą vardą turi įrodinėti ir mindamas teismų slenkstį. Apie tai byloja trečius metus vykstantis Salamiestyje registruoto kooperatyvo „Pienininkai“ ir UAB „Muštuvis“ bei trečiojo asmens Vyginto Dragūno bylinėjimasis.

UAB „Muštuvis“ direktorius Vygintas Dragūnas įsitikinęs, kad į širdį bėdų nereikia imti. Juk kai kada išlošia vieni, o pralaimi kiti.
Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Iki žlugimo buvo tik žingsnis

Apie kooperatyvo „Pienininkai“ ir V. Dragūno konfliką „Kupiškėnų mintys“ rašė ne kartą. 2016 metų pabaigoje šio kooperatyvo valdyba atleido V. Dragūną iš direktoriaus pareigų. Vietoj jo direktoriumi 2017 metų pradžioje buvo išrinktas Vytautas Klidzio. Vieni pieno statytojai tokia vadovų kaita buvo nepatenkinti ir norėjo susigrąžinti V. Dragūną į buvusį postą. Antri direktoriaus atleidimui pritarė ir abejojo dėl jo veiklos skaidrumo.

Skaitykite spalio 5 d. „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video