2024/04/26

 

DOVANA PARAPIJAI – TALENTINGO VYRO PALIKIMAS

Pasirašius perdavimo ir priėmimo aktą, elektriniai vargonai išgabenti į Stračnių koplyčią.

Elena Vaitonienė Subačiaus šv. Pranciškaus Asyžiečio parapijai padovanojo elektrinį muzikinį instrumentą – vargonus. Dovanos įteikimo ceremonijoje dalyvavo Valakų bendruomenės narys Gintaras Stašys (kairėje), Elena Vaitonienė su draugu Robert Lapierre ir bažnyčios vargonininkė Vilma Aleknienė (dešinėje).

Birželio 17 dieną Subačiaus seniūnijoje nutiko neeilinis įvykis. Anksčiau čia gyvenusi Elena Vaitonienė Subačiaus šv. Pranciškaus Asyžiečio parapijai padovanojo elektrinius vargonus. Įamžinti šį gerą darbą atskubėjome ir mes. Taip pat pasikalbėjome su vargonus dovanojusia Elena. Ji sutiko mums atvirai papasakoti apie savo amžinatilsį vyrą, meniškos sielos žmogų Laimutį Vaitonį, apie pažintį su širdies draugu Robert ir dabartinį gyvenimą meilės, mados bei kultūros šalyje.

Vilė LEŠČINSKIENĖ

Meno mūzos pakylėti

Lietaus nupraustą pirmadienį nuvažiavome į Valakus, kur trumpam pavasaroti į savo mylimus namus grįžo Elena Vaitonienė. Ji mus pasitiko kartu su širdies draugu Robert Lapierre.

Pasirašius perdavimo ir priėmimo aktą, elektriniai vargonai išgabenti į Stračnių koplyčią.

Vos įžengę į namus, pajutome ten sklandančią menišką dvasią. Elena sakė, kad visi šie namai įrengti amžinatilsį vyro Laimučio Vaitonio rankomis. Daug širdies į juos įdėta, daug valandų praleista gludinant kiekvieną namų kampelį. Talentingas žmogus buvo.

Moteris pasakojo, kad vyras buvo gabus muzikai. E. Vaitonienė – taip pat. Abu mokėsi Rokiškio muzikos mokykloje, ten ir susipažino. „Atsimenu, vakare vyko šokiai, ir į šokių salę įžengia jis, mano princas. Žiūriu, tiesiai eina prie manęs“, – su šypsena prisiminė pašnekovė.

Netrukus jie susituokė, susilaukė dviejų pametinukių dukrų – Aušros ir Jūratės. „Mano vyras baigė fortepijono specialybę, tačiau mokėjo groti ir gitara, ir pianinu, ir vargonais“, – vardijo Elena.

Ji sakė, kad parapijai dovanojami elektriniai vargonai yra brangus vyro atminimas. Daug laiko vyras prie jų praleisdavo grodamas sielai artimas melodijas.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video