2024/04/26

 

PERNAI AUKOTOJAI BUVO DOSNESNI

Praeitą savaitgalį visoje Lietuvoje vyko „Maisto banko“ akcija, per kurią parduotuvėse nepasiturintiems žmonėms maisto paaukota už beveik pusę milijono eurų. Iki šiol tai geriausias pasiektas aukojimo akcijos rezultatas.

Kupiškyje aukota kiek mažiau nei per praeitų metų rudens akciją.

Audinga SATKŪNAITĖ

„Maisto banko“ Panevėžio ir Šiaulių padalinio vadovė Asta Čeponienė sakė, kad, palyginti su 2017 metų rudenine akcija, Kupiškyje pasiekti rezultatai yra mažesni. Priežastis gali būti tokia, kad praėjusiais metais dalyvavo trys organizacijos ir prekybos centrai, o šiemet – tik dvi. Šiais metais maisto produktus skurstantiems žmonėms parduotuvėse padėjo rinkti Kupiškio dekanato „Caritas“ ir Panevėžio ir Utenos regiono aklųjų centro Kupiškio rajono filialas. Prie akcijos šį kartą neprisijungė Kupiškio rajono Šv. Kazimiero vaikų globos namai.

Daugiau maisto produktų – 1253 vienetus – už 1 490 eurų surinko Kupiškio dekanato „Caritas“. O Panevėžio ir Utenos regiono aklųjų centro Kupiškio rajono filialo kraityje – 634 maisto produktai už 701 eurą.

Anot A. Čeponienės, penktadienį ir šeštadienį Kupiškyje „Maisto banko“ akcija vyko dviejose prekybos centro „Maxima“ parduotuvėse. Dosniau produktų kupiškėnai aukojo prekybos centre „Maxima“, Gedimino g. 53N.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Kaip suprantu akcija vyksta Maximos parduotuvėse, o nemažai jos buvusių lankytojų dėl padidėjusių kainų persimetė į Norfą. Be to galimas atvejis kada kai kurie buvusieji aukotojai jau patys aukų laukia.

  • Gal butų ir galima aukoti, bet ar visi aukojantys žino , kur nueina tos aukos? kas belieka tiem kuriems tikrai reikia? labai negeros žinios ateina, kur viskas padedama, tai aukot iš vis neverta.

  • Pernai buvo normalesnės o dabar pažėkit kokios algos ir kokios kanos? Nebenorėkit stebuklu ir taip tai lietuvėlei dienos suskaičiuotos tuoj čia išvis nieko nebeliks.

  • Tai Maltos ordinas tik pinigais ima? Būtų gerai, kad iš anksto žinotume kur ir kada bus renkama. Mat dažnai naudojamės Norfa.

Rekomenduojami video