2024/04/26

 

ELEKTRIKAI VIENĄ DALYKĄ TAISĖ – KITĄ DERGLIOJO

Kirsti medžių ir jų genėti, kad nesiektų elektros linijų laidų, darbininkai važiavo per privatų sklypą, gyventojų teigimu, nesiklausę. Banguolės Aleknienės-Andrijauskės nuotrauka

Kirsti medžių ir jų genėti, kad nesiektų elektros linijų laidų, darbininkai važiavo per privatų sklypą, gyventojų teigimu, nesiklausę.
Banguolės Aleknienės-Andrijauskės nuotrauka

Daržininkams ir sodininkams ši vasara buvo ne iš lengvųjų. Reikėjo kasdien laistyti augalus, atsėti išdžiūvusią žolę. Kas to nepatyrė, tikriausiai neįsivaizduoja, kiek žmogaus jėgų, kantrybės ir pasišventimo visa tai reikalauja.
O kaip jaustis sklypo savininkui, kai vieną gražią dieną į jo valdas atburzgia sunkiasvorė vikšrinė technika ir per kelias minutes viską išderglioja. Taip nutiko ir kupiškėnų sodininkų bendrijoje „Ąžuolas“, Plundakų kaime, kur elektrikai pjovė medžius, genėjo jų šakas palei kelių sodininkų sklypelius.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Neatsiklausę per pieveles

Kupiškėnė Tamara, pakviesta pasiskinti obuolių, neteko žado pamačiusi, kaip atrodo jos draugės Zitos (pavardė redakcijai žinoma – aut. past.) sklypelis. Neseniai žole apsėtas plotelis, kurį suarti, išpurenti ji samdė žmogų, buvo išvažinėtas vikšrine technika. „Zita šiuo metu negalėjo ateiti į sodą. Aš negaliu tylėti visa tai matydama. Žinau, kiek pastangų Zitai kainavo tą plotą sutvarkyti. Žolė pirmą kartą nesudygo, ją prireikė atsėti. Moteris tvarkosi viena. Vyras miręs. Pikčiausia, kad elektrikai neįspėjo, kad kirs medžius sklypelio pakraštyje, ties elektros laidų liniją. Kas išveš šakas ir tuos medžius jos sklype suguldytus? Tai ne mano draugės jėgoms“, – kalbėjo Tamara.

Į pokalbį įsiterpęs Zitos kaimynas Alfonsas Blažys irgi buvo supykęs, kad dalis jo sklypo pievos irgi išvažinėta. „Būtų nors įspėję, kad reikės per žolę važiuoti. Būčiau tuoj pat ją nupjovęs kuo trumpiau. O dabar sunkiasvoris traktorius ją priplakė prie žemės, kai kur velėną išdraskė. Matyti tik vikšrų pėdsakai.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Vėliausias komentaras
  • Ė bet tai pz*** ant kiek išnaglėje, per mano sklypą pravažiuotu visus tinklus užtampyčiau !!

Rekomenduojami video