2024/04/26

 

PRIE PYRAGIŲ VĖL KŪRĖSI MEDŽIOTOJŲ KIEMELIAI

Lietuvos medžiotojų ir žvejų draugijos Kupiškio skyriaus narių šventinė eisena iš Kupiškio bažnyčios į Pyragius. Banguolės Aleknienės-Andrijauskės nuotrauka

Lietuvos medžiotojų ir žvejų draugijos Kupiškio skyriaus narių šventinė eisena iš Kupiškio bažnyčios į Pyragius.
Banguolės Aleknienės-Andrijauskės nuotrauka

Šeštadienį prie Pyragių (Indubo) ežero vasaros estradoje nuo pat ryto šurmuliavo žmonės. Čia rajono medžiotojų ir žvejų bendruomenės atstovai pradėjo rengti savo būrelių ir klubų kiemelius šventei. Lietuvos medžiotojų ir žvejų draugijos (LMŽD) Kupiškio skyriaus šventė tradiciškai yra rengiama kas dveji metai. Šiemet ji prasidėjo šv. Mišiomis už medžiotojus ir žvejus Kupiškio bažnyčioje. Po pamaldų šventinė dalyvių eisena miesto gatvėmis patraukė Pyragių link. Pakeliui trumpam buvo stabtelėta prie LMŽD Kupiškio skyriaus būstinės.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Nauji garbės medžiotojai

Šiuo metu rajone yra apie 470 medžiotojų, kurie pasiskirstę po 18 būrelių ir klubų. Mažiau organizuoti rajono žvejai. Absoliuti dauguma žvejoja individualiai. Nėra jokio juos jungiančio būrelio ar klubo.

Per šventės atidarymą Pyragių vasaros estradoje tylos minute buvo pagerbti mirę medžiotojų ir žvejų bendruomenės nariai. Rajono medžioklės žinovas Gaudentas Baikauskas uždegė ta intencija žvakę. Garbės medžiotojai Leonas Apšega, Pranas Šakalys ir Albinas Vaižmužis pakėlė LMŽD Kupiškio skyriaus vėliavą. Šventės dalyvius pasveikino LMŽD vadovo pavaduotojas medžioklei, mūsų kraštietis Eugenijus Tijušas ir LMŽD vadovo pavaduotojas žvejybai Egidijus Bukelskis, rajono meras Dainius Bardauskas, Seimo nariai Kęstutis Mažeika ir Audrys Šimas. Pasak E. Tijušo, ši šventė tebūnie „In memoriam šernui“.

Rajono medžiotojų ir žvejų draugijos garbės vardai šiemet buvo suteikti E. Tijušui, Jonui Kantautui, buvusiam „Vidugirių“ medžiotojų būrelio vadovui, G. Baikauskui, Lietuvos skalikų augintojų sąjungos pirmininkui Ričardui Barzdeniui.

Už aktyvią veiklą puoselėjant kultūringos medžioklės tradicijas padėkos įteiktos Petrui Petkūnui iš „Ąžuolo“ medžiotojų klubo, Šimonių medžiotojų būrelio atstovui Bronislovui Lapieniui ir „Pyvesos“ medžiotojų būrelio nariui Edmundui Einoriui. LMŽD Kupiškio skyriaus vadovas Bronislovas Domža padėkojo visiems, padėjusiems surengti šią šventę.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video