2024/03/19

 

KAIMUS NUO PASAULIO BAIGIA ATSKIRTI NEIŠBRENDAMI KELIAI

Vanduo išgraužė pusės metro duobę ir žadeikiečius atskyrė nuo civilizacijos. Skaitytojo nuotrauka

Vanduo išgraužė pusės metro duobę ir žadeikiečius atskyrė nuo civilizacijos.
Skaitytojo nuotrauka

Kadaise Lietuva garsėjo savo keliais. Tai buvo labai seniai. Deja, pastaruoju metu visų šalies kelių būklė eina prastyn. Negana to, kelių kokybės auditas atskleidė, kad iš patikrintų dešimties kelių devyni nekokybiški, paklota plonesnė jų danga nei tam buvo skirta asfaltbetonio, yra kitokių defektų.
Jei tokie nekokybiški neseniai nutiesti ar rekonstruoti asfaltuoti keliai, tai ką kalbėti apie žvyrkelius, kurie daug metų tik truputį patvarkomi ir nesulaukia rimto remonto.
Apie tai byloja nesibaigiantys kaimo gyventojų skundai dėl sunkiai išvažiuojamų kelių.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Civilizacija tolsta nuo Žadeikių

Praėjusią savaitę iš Žadeikių kaimo atskriejo pagalbos šauksmas – šis Alizavos seniūnijos kaimas atskirtas nuo pasaulio dėl neišvažiuojamo, užlieto kelio. Balos gylis siekia pusę metro. Gyventojai bėdojo, kad visą savaitę į kaimą nevažiavo mokyklinis autobusas, nes visi bandymai baigėsi griovyje. Problemų dėl kelio kilo ir maršrutiniam autobusui bei paštui. Kaimo pasiekti negalėjo ir artimieji per gražiausias metų šventes. Žmonės nuogąstavo, kaip būtų, jei nutiktų nelaimė ir reikėtų kviesti greitąją medicinos pagalbą. Jie teigė, kad ši problema atsiradusi nuo rudens. Ir kaip jiems žinoma, tai artojaus kaltė, kuris arė laukus ir pažeidė melioracijos įrenginius.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Vėliausias komentaras
  • Ačiū žurnalistams,kad nelikot abejingi atkreipėte dėmesį į mūsų bėdą.Gal greičiau pajudės kelio remonto reikalai.

Rekomenduojami video