2024/03/19

 

KAIMO BENDRUOMENĖS PASIJUTO PAMIRŠTOS

Kai kurioms kaimo bendruomenėms prievolė pateikti metinių finansinių ataskaitų rinkinius Registrų centrui yra sunkiai įveikiama kliūtis. Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Kai kurioms kaimo bendruomenėms prievolė pateikti metinių finansinių ataskaitų rinkinius Registrų centrui yra sunkiai įveikiama kliūtis.
Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Neatskiriama, bet mažiau matoma yra kaimo bendruomenių veikla, tvarkant įvairią dokumentaciją. Pastaruoju metu kai kurios kaimo bendruomenės yra sunerimusios dėl joms atsiradusios prievolės metinių finansinių ataskaitų rinkinius pateikti Registrų centrui. To nepadarius, grasinama baudomis. Bendruomenės skundžiasi, kad pačios nesusitvarko. Ar planuojama joms padėti ir kaip?

Jurga BANIONIENĖ

Reikalavimo nežinojo

Migonių kaimo bendruomenės pirmininkės Renatos Vilimienės teigimu, keista, kad tik dabar bendruomenės ėmė apie tai garsiai kalbėti. „Nuo pat bendruomenių įsikūrimo, kai pradėjome rašyti projektus, reikėjo dvejybinės apskaitos rezultatus pateikti Nacionalinei mokėjimo agentūrai, bet mus visada kuruodavo, į reikiamas vėžes pastatydavo Vietos veiklos grupė (VVG). Dabar atsirado reikalavimas Registrų centrui pateikti 2015, 2016 ir 2017 metų finansinių ataskaitų rinkinius. Tai padaryti nėra labai paprasta – nepaimsi ataskaitų rinkinio ir nenuneši į Registrų centrą. Reikia jungtis per bendruomenės paskyrą, banką arba mobiliu parašu. Pati didžiausia baimė yra dėl to, kad jei to neįvykdysi, grasinama baudomis. Pasirodo, šis reikalavimas yra atsiradęs nuo 2015 metų, bet kadangi mūsų niekas nekuruoja, nieko apie tai ir nežinojome. Viena bendruomenės pirmininkė atsitiktinai aptiko informaciją rajono Savivaldybės puslapyje tik 2017 metų pabaigoje ir šią žinią perdavė kitoms bendruomenėms“, – kalbėjo pašnekovė.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video