2024/03/19

 

GATVIŲ PAVADINIMŲ KEITIMAS TĘSIS

Šį gatvė jau pervardyta į Šimtmečio. Greitai čia atsiras ir lentelė su nauju gatvės pavadinimu. Autorės nuotrauka

Pagaliau Kupiškyje nebebus gatvių, pavadintų Broniaus Žekonio ir Petro Pajarskio vardais. Keisti šių gatvių pavadinimus prašė Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjungos Kupiškio skyrius. Šis prašymas buvo paremtas pažyma, gauta iš Lietuvos ypatingojo archyvo. Čia nurodoma, kad šie abu asmenys buvo prisidėję prie šalies okupacinio režimo.

Apie kupiškėnus, neįstengiančius atsikratyti sovietinio gatvių pavadinimų šleifo, garsas buvo nuvilnijęs per visą Lietuvą.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Pritarti B. Žekonio ir P. Pajarskio gatvių pavadinimų keitimui nuspręsta rajono Tarybos posėdyje, vykusiame lapkričio 9 dieną. Prieš tai buvo atsiklausta tų gatvių gyventojų, kokio pavadinimo jie pageidautų. Ten gyvenantys žmonės galėjo siūlyti savo pavadinimą arba pasirinkti iš Savivaldybės pateiktų variantų.

Apklausoje dalyvavo 102 P. Pajarskio gatvės ir 45 B. Žekonio gatvės gyventojai. Žmonių valia P. Pajarskio gatvė bus pavadinta Alyvų vardu. Šis pavadinimas surinko 37 balsus, o B. Žekonio gatvė gaus Šimtmečio gatvės pavadinimą. Taip norėjo 26 gyventojai.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Geriau veliau negu niekada. Nors tie naujieji pavadinimai galetu buti ir grazesni.

  • Kaip gera vonialinti ant prisidėjusių prie sovietinio režimo, bet jau mirusių asmenų, bet ko jūs neširstate ant tokių pat prisidėjusių prie sovietinio režimo, kurie dar gyvi? Kurių pusė savivaldybės buvo prilindę! Bijote?

    • Kiek buvusių TSKP narių, komjaunuolių aktyvistų dirba savivaldybėje, taryboje, vadovauja švietimo ir kitoms valstybinėms įstaigoms? Jie tikrai nepasikeitė ir nesikeis. Tai jiems statusą Tarybinė Tėvynė davė. Ar jie viešai atsižadėjo to, ką pasižadėjo stodami į komunistines organizacijas? Ne mirę mums baisūs…

  • Negudrūs pavadinimai…

  • Atsikratant sovietinio palikimo siūlau kupiškėnams žengti dar toliau. Nugriauti mokyklas, polikliniką su ligonine,kultūros centrą, kelius ir t. t. ir t.t . Oi dar daug darbo yra šioje sferoje .

    • Labai teisingai pastebėta

    • Jei ne ruskiai, būtume pasistatę neprasčiau, nei belgai. Okupacija 30 metų atgal atmetė. Jei nugriaut – bus pigiau, nei sutvarkyt.

  • Šimtmečio, tai turbūt sutapimas su 1917 Rusijoje įvykusią spalio revoliucija? Turbūt socdemai pasiūlė 🙂

    • Bezdu gatve- kaip buvo “ pazymeta“ atitinka tikrove – namai bakuzes iki karaliskos,kaip iki…..

    • Kaip to iš karto nesupratau?

Rekomenduojami video