2024/05/17

 

SU APLINKOSAUGININKAIS – APIE ATLIEKAS, NUOTEKŲ TVARKYMĄ IR KVAPUS

Savivaldybėje surengtas pasitarimas su aplinkosaugininkais. Autorės nuotraukos

Balandžio 23 dieną Kupiškio rajono savivaldybėje lankėsi Aplinkos apsaugos departamento Panevėžio valdybos atstovai. Jie susitiko su rajono valdžia, Savivaldybės skyrių atstovais, seniūnijų seniūnais, aptarė aktualiausius aplinkosaugos klausimus.

Jurga BANIONIENĖ

Bešeimininkių atliekų daugėja

Į Kupiškį atvyko Aplinkos apsaugos departamento Panevėžio valdybos viršininkas Gintautas Andruškevičius, Biržų aplinkos apsaugos skyriaus vedėja Elona Pipiraitė ir vyriausioji specialistė Vita Stančikienė.

Susitikimą pradėjęs mero patarėjas Gintautas Misiūnas pabrėžė, kad tai – bendra iniciatyva susipažinti, aptarti susikaupusius aktualius aplinkosaugos klausimus, išklausyti įvairias nuomones.

Aplinkos apsaugos departamento Panevėžio valdybos viršininkas G. Andruškevičius papasakojo, kad pasikeitė Aplinkos apsaugos departamento struktūra. Suformuotos 5 regioninės valdybos: Vilniaus, Kauno, Panevėžio, Šiaulių ir Klaipėdos. Sustambėjo ir mažesni padaliniai. E. Pipiraitė yra Biržų aplinkos apsaugos skyriaus vadovė, šiam skyriui dabar priklauso ir V. Stančikienė.

Pirmiausia aptartas klausimas dėl bešeimininkių atliekų tvarkymo. G. Andruškevičius teigė, kad seniūnijų seniūnams reikėtų aktyviau bendrauti su savo seniūnijų bendruomenėmis stebint, kad tokių vietų, kur kaupiamos bešeimininkės atliekos, atsirastų kuo mažiau.

„Sąvartynas nuo mažo pradeda sparčiai augti tada, kai jį apleidi. Tik pasimato kokia nors krūvelė, žiūrėk, po metų reikia investuoti nemažai pinigų, kad jos neliktų. Esate arčiau žmogaus, jei pastebite, pavyzdžiui, nelegalių automobilių ardytojų, panašių dalykų, mūsų kontaktai yra vieši, praneškite, kad būtų galima kuo greičiau tai sustabdyti, kol atliekos neišvežtos į miškus“, – kalbėjo G. Andruškevičius.

Plačiau skaitykite balandžio 30 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Su Kupiškio rajono valdžia, seniūnais susitiko (iš dešinės) Aplinkos apsaugos departamento Panevėžio valdybos viršininkas Gintautas Andruškevičius, Biržų aplinkos apsaugos skyriaus vedėja Elona Pipiraitė ir vyriausioji specialistė Vita Stančikienė.
Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Aplinkosaugininkai diskutuoja, bet ant stalo plastikiniai buteliai

    • Kokių tikites poperyniu.?

  • Baigia prasmirsti Kupiškis nuo Aukštupėnų fermų. Kada aplinkosauga imsis šių problemų. Kur nueina Europinės lėšos skirtos šioms problemoms spręsti?

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video