2024/04/30

 

Buvęs bendrovės vadovas, o dabar Noriūnų seniūnas, sulaukė teismo

Noriūnų seniūnijos seniūnui Audronijui Zulonui tenka minti teismų slenksčius dėl buvusių verslo reikalų.
Valio Staburo nuotrauka

Noriūnų seniūnijos seniūną, Liberalų ir centro sąjungos Kupiškio r. skyriaus pirmininką Audronijų Zuloną 2014 m. liepos 4 d. Kupiškio rajono apylinkės teismas pripažino kaltu dėl skolininko nesąžiningumo ir paskyrė jam 5 200 Lt dydžio baudą. Šį nuosprendį dar galima apskųsti.
Seniūnu politikas tapo prieš trejus metus, o šis kaltinimas yra susijęs su prieš tai buvusia jo, kaip verslininko, veikla statybų bendrovėje „Kupsta“.
Ar pastarieji įvykiai turės įtakos jo, kaip politiko ir seniūno, karjerai?

Bylos aplinkybės

Teismo pranešime, kurį parengė Artūras Jančys, Kupiškio rajono apylinkės teismo administracijos sekretorius (atstovas ryšiams su visuomene ir žiniasklaida), rašoma, kad teismas nustatė, jog 2009 m. spalio mėnesį A. Zulonas, būdamas šiuo metu jau bankrutavusios statybų bendrovės direktoriumi, kai jo vadovaujamai įmonei akivaizdžiai grėsė bankrotas, neturėdamas galimybės patenkinti visų kreditorių reikalavimų, patenkino tik septynių kreditorių reikalavimus ir dėl to padarė daugiau kaip 64 tūkst. litų žalos kitiems 67 kreditoriams.

Teismas konstatavo, kad A. Zulonas suvokė, jog bendrovės ekonominė padėtis yra sunki ir jai akivaizdžiai gresia bankrotas. Neturėdamas galimybės patenkinti visų kreditorių reikalavimų, A. Zulonas jų apie tai neinformavo, o sudarė galimybę patenkinti ar sumažinti tik kelių kreditorių reikalavimus, nors numatė, kad dėl to neatsiskaitys su likusiais kreditoriais, ir pastarieji patirs turtinę žalą.

Vienas iš kreditorių, kurių reikalavimai buvo patenkinti, buvo ir pats A. Zulonas, kuris nurodė už neišmokėtą atlyginimą pasiėmęs tam tikrus bendrovei priklausiusius daiktus. Teismas padarė išvadą, kad bendrovės turtą įsigyti ir padaryti įskaitymus, taip sumažinant bendrovės įsiskolinimus, A. Zulonas leido ne atsitiktiniams kreditoriams, o sąmoningai pasirinktiems.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video