2024/04/30

 

Vienus nuo rinkliavos atleido, kitų – ne

Nuotrauka iš VšĮ „Kupiškio auto-moto sportas“ archyvo

Gegužės 29 d. vykusiame rajono Savivaldybės tarybos posėdyje buvo nagrinėjami Kupiškio rajono motociklų sporto klubo „Vingis“, viešosios įstaigos „Kupiškio auto-moto sportas“ ir visureigių klubo „35 coliai“ prašymai dėl šių sporto klubų atleidimo nuo vietinės rinkliavos mokesčio.

Dirba savanoriškai ir iš iniciatyvos

Anot viešosios įstaigos „Kupiškio auto-moto sportas“ ir visureigių klubo „35 coliai“ direktoriaus Sauliaus Valiuko, norint rengti masinius sporto renginius klubai privalo Savivaldybei sumokėti 500 litų vienkartinį vietinės rinkliavos mokestį. Realiai per metus susidarytų 2–3 tūkstančiai. „Mūsų klubai organizuoja nemokamus, nekomercinius renginius, į kuriuos susirenka daug žiūrovų. Gražu, kai į renginius ateina senelis ir atsiveda penkis anūkus. Juk geriau, kai jaunimas domisi sportu, laisvalaikį leisdamas garaže, turėdamas mėgstamą pomėgį, o ne už kampo rūkydamas žolę. Prieš varžybas, ruošdami techniką, ir gyvename garaže, – teigė S. Valiukas. – Norime, kad Savivaldybės taryba atleistų nuo rinkliavos mokesčio. Renginius organizuojame už savus pinigus. Visi trys sporto klubai dirbame kartu: ir techniką ruošiame, ir trasą, ir aplinką tvarkome. Uoginių trasa sutvarkyta gavus lėšų iš europinių fondų. Ji yra bene geriausia Aukštaitijoje. Jeigu Taryba atleistų nuo rinkliavos mokesčio, rajonas labai nenukentėtų, o mums tai būtų didelė parama. Atvažiuojantys sportininkai iš kitų miestų, rajonų stebisi, kad už nemokamų renginių organizavimą Savivaldybei reikia sumokėti rinkliavą.“

Neužjautė sporto klubų

Anot Tarybos nario Valentino Beinorio, šiuos sporto klubus reikėtų atleisti nuo rinkliavos mokesčio trejiems ar penkeriems metams. Visų trijų sporto klubų atleidimą nuo mokesčio reikėtų išspręsti vienu balsavimu. Dainius Bardauskas pasiteiravo, ar atleidus nuo vietinės rinkliavos mokesčio, įsipareigojimas tvarkyti ir prižiūrėti Uoginių teritoriją išliktų.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Robertas TERVYDAVIČIUS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video