2024/04/30

 

Pasivaikščiojimas po svajonių pusiasalį ir pirmosios valties krikštynos

Yris nuo kranto ir pirmasis ekipažas išplaukė į marias.
Autorės nuotrauka

Šeštadienį visi norintieji buvo kviečiami ne tik pavaikščioti po Uošvės Liežuvį, bet ir tapti bene istorinio momento dalyviais. Pagaliau Kupiškio marias pasiekė pirmoji valtis ir galbūt elingo be valčių era pamažu eina į pabaigą.

Tokia proga atsirado Kupiškio vietos veiklos grupei (VVG) organizavus sąskrydį pagal teritorinio bendradarbiavimo projektą „…ti graži vėtala ir širdžiai ramumas, ti žmonėlių suvėjimas ir visas linksmumas…“

Augalais rūpinasi lyg vaikais

Iš pradžių visi rinkosi prie įėjimo į Uošvės Liežuvio pusiasalį. Ten rajono Savivaldybės vyr. architektė Euchrida Sipavičienė ir UAB „Kupiškio komunalininkas“ želdynų priežiūros tarnybos vadovas Algirdas Gasiūnas papasakojo, ką galima rasti užsukus į šį pusiasalį, kokie augalai čia jau auga ir kas dar planuojama pasodinti. „Dabar čia pasodinta apie 400 medžių. Labai tikimės, kad kitais metais jų bus apie 600. Galime pasidžiaugti, kad Lietuvoje būsime bene vieninteliai, kur parkas ne tik džiugins žaluma, bet ir visus trauks įvairiais žydinčių augalų žiedais bei kvapais. Čia sodrų kvapą skleis senovinių rožių žiedai, gražuolės magnolijos ir dar daug kitų augalų. Kol kas jie dar maži ir reikalauja ypatingos priežiūros. Augalai susodinti grupelėmis, vieta aplink pažymėta kuoleliais, tačiau reikia labai saugoti, kad pjovėjai nenušienautų“, – pasakojo A. Gasiūnas.

Nors pusiasalio priežiūrai skiriamos minimalios lėšos, tačiau pasigrožėti ir pasidžiaugti tikrai yra kuo. Malonų pavėsį jau teikia vadinamoji prof. P. Matulionio giraitė, gražiai šiemet sulapojo ir pernai per bitininkų šventę pasodinta Prezidentės Dalios Grybauskaitės liepaitė.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Nida ŠULCIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video