2024/09/24

Mitingui užbėgta už akių

Kupiškio rajono savivaldybė gudriai „boikotavo“ seniai girdėto buvusio Tarybos nario Dangirdo Mikšio ruoštą mitingą prieš korupciją ir kitas negeroves. Ši protesto akcija turėjo įvykti spalio 22 dieną Lauryno Stuokos-Gucevičiaus aikštėje. Tačiau valdžia išmatavo, jog čia tokie susirinkimai įvykti negali, mat dalis aikštės per arti prie valstybinių institucijų.

Bet nereikia labai liūdėti – rajono Taryba ruošiasi rasti geresnę vietą tokioms akcijoms, pavyzdžiui, šalia piliakalnio arba pakupyje.

Norėjo palaikyti Prezidentę

Iki šiol tik didieji Lietuvos miestai, kaip Vilnius ir Kaunas, turėjo mitingams, piketams ir panašiems gyventojų susibūrimams skirtas vietas. Tačiau netrukus tokias sąlygas turės ir maištingieji kupiškėnai.

Jau šią savaitę Kupiškio rajono taryba į savo posėdžių darbotvarkės klausimų sąrašą įtraukė ir susibūrimams skirtos vietos paieškas. O juos paskatino buvusio politiko Dangirdo Mikšio sumanymas palaikyti Lietuvos Prezidentės Dalios Grybauskaitės mintis prieš korupciją.

„Viešai vis dažniau pasigirsta pašaipos ir įvairūs pasisakymai prieš šalies Prezidentės požiūrį į korupciją. Todėl mes norėjome palaikyti D. Grybauskaitę savo mieste. O kartu ir priminti savo valdžiai, kad mums nepatinka jų valdymo metodai“, – teigė vienas rengto mitingo vadovų D. Mikšys ir jo bendražygis Virginijus Sankauskas.

Vyrai petys į petį palaikė vienas kitą laukdami posėdžio Kupiškio apylinkės teisme. Čia skubos tvarka išnagrinėtas Kupiškio rajono savivaldybės sprendimas neduoti leidimo D. Mikšiui rengti mitingo centrinėje miesto aikštėje.

Nenurodė koordinačių

Savo draudimą protesto akcijai po savo langais rajono valdžia motyvavo dėl netinkamų sąlygų tokiems susibūrimams. Pagal šalies įstatymą tokios akcijos negali vykti arčiau nei 75 metrai nuo teismo pastatų ir ne arčiau 25 metrai nuo kitų valstybinių įstaigų.

Pagal šiuos išmatavimus mitingui netinkama tik tam tikra dalis L. Stuokos-Gucevičiaus aikštės šalia fontanų. Tačiau, pasirodo, protestuotojai pageidavo susirinkti priekinėje šios vietos dalyje, kur paprastai vyksta visi koncertai ir miesto renginiai.

„Tai mes ir nenorime rinktis ant fontanų, kur Savivaldybės apibrėžta pateiktame plane. Pats savo žingsniais perėjau aikštę ir jos priekyje jokių apribojimų neturėtų būti, – piktinosi D. Mikšys. – Jei kas netiki, galime visi kartu išsimatuoti tuos atstumus.“

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video