2024/09/24

Egzaminai pradžiugino šimtukų gausa

Didžioji dalis rajono abiturientų gali lengviau atsipūsti ir laukti gražiausios savo šventės – išleistuvių. Paskelbti visi valstybinių ir mokyklinių brandos egzaminų rezultatai. Jie šiais metais išsiskyrė tuo, kad pirmą kartą mūsų rajonas apdovanotas net aštuoniais šimtukais. Visus juos surinko Kupiškio Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazistai.

Prasčiausiai lietuvių kalba

Praėjusią savaitę rajono abiturientai sužinojo paskutinius brandos egzaminų rezultatus. Kol kas dar laukiama apeliacijų ir pakartotinės egzaminų sesijos įvertinimų.

Šiais metais teisę laikyti valstybinius ar mokyklinius brandos egzaminus turėjo 406 rajono abiturientai iš Kupiškio Lauryno Stuokos-Gucevičiaus ir Subačiaus gimnazijos, Skapiškio vidurinės bei Kupiškio technologijos ir verslo mokyklos.

Visiems jiems privalomas buvo tik lietuvių kalbos egzaminas. Jis, pasak Kupiškio rajono savivaldybės Kultūros ir švietimo skyriaus vyriausiosios specialistės Rimutės Balzarevičienės, mūsų dvyliktokams sekėsi prasčiausiai. Kupiškio rajono lietuvių kalbos mokyklinių ir valstybinių brandos egzaminų rezultatai žemesni net ir už visos šalies vidurkį.

Daugelis prastus pažymius paskutinėje klasėje turėjusių mokinių nusprendė laikyti valstybinius egzaminus. Subačiaus gimnazijoje nebuvo nė vieno abituriento, pasirinkusio lengvesnį mokyklinį lietuvių kalbos egzaminą.

Iš 248, laikiusiųjų valstybinį lietuvių kalbos egzaminą, jo neišlaikė 40. Aštuoni jų pateikė apeliacijas darbams pertikrinti iš naujo. Tačiau visi rezultatai liko tokie patys.

Mokyklinio egzamino neįveikė 4 iš 130 šį egzaminą pasirinkusių abiturientų.

Tačiau galima pasidžiaugti, kad 2 mūsų rajono laimingieji už valstybinį lietuvių kalbos egzaminą gavo aukščiausius šimto balų įvertinimus.

Kiti egzaminai

Itin sėkmingai šiais metais abiturientams sekėsi laikyti anglų kalbos valstybinį egzaminą. Iš 96 laikiusiųjų visi jį įveikė ir pralenkė bendrą šalies anglų kalbos valstybinio egzamino vidurkį.

Vienas abiturientas gavo anglų kalbos šimtuką. O vienas dėl savo rezultatų pateikė apeliaciją.

R. Balzarevičienės teigimu, koją čia pakišo per didelis abiturientų pasitikėjimas savo jėgomis.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video