2024/09/22

Opozicija: „Ligoninės direktorius – savavaliauja“

Praėjusį antradienį žurnalistams spaudos konferenciją surengė rajono Tarybos Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcija. Buvo kalbama apie situaciją Kupiškio ligoninėje, apie būsimo prekybos centro perspektyvas, Savivaldybės darbą.

Vytautas Mockus sakė, jog labiausiai verčia nerimauti paskutiniai sprendimai dėl ligoninės (nuo liepos 14-osios dienos chirurgijos, vaikų ligų ir vienas terapinis skyrius išleidžiami atostogauti iki rugpjūčio pabaigos – red. past.) Pastaruoju metu šios gydymo įstaigos veikla, jos steigėjų ir vadovų požiūris nieko gera nežada. Kupiškio ligoninei yra iškilęs realus pavojus būti uždarytai. Jis suprantąs, kad atostogos normalus dalykas, bet tuo metu nebus teikiamos paslaugos.

V. Mockus pabrėžė, kad naujuose ligoninės nuostatuose, kuriuos yra patvirtinusi rajono Taryba, juodu ant balto parašyta, kad ligoninėje paslaugos gali būti mažinamos ar didinamos tik suderinus su rajono sveikatos priežiūros įstaigų stebėtojų taryba. Tačiau, jo žiniomis, su šia taryba ligoninės vadovas nieko nederino.

Vadinasi, V. Mockaus nuomone, ligoninės direktorius Povilas Rimkus – savavaliauja.

Argumentas, jog nėra kam pavaduoti atostogausiančių gydytojų, yra nerimtas. Politikas įsitikinęs, kad reikia medikams mokėti normalius atlyginimus ir padėtis normalizuotųsi. Įdomiausia, kad ligoninės skyrių remontams lėšų atsiranda, o kelti algoms nerandama.

Gydytoja Zina Odinienė sakė, jog pas ją, kaip medikę, ir kaip rajono Tarybos narę, pastarosiomis dienomis eina žmonės sunerimę dėl ligoninės ateities. Šis klausimas ypač aktualus pagyvenusiems žmonėms, kurių vaikai gyvena didmiesčiuose. Kas bus su tokiais pacientais, jei juos ištiks infarktas, insultas ir reikės skubios medicinos pagalbos. Savo transportą turi ne visi. Tad rajone normaliai funkcionuojanti ligoninė yra labai reikalinga.

Gydytoja mėgino ligoninės vadovo P. Rimkaus pasiteirauti, kaip toliau dirbs ligoninė, kokios permainos planuojamos, tačiau nepavyko. Mat ligoninės direktorius nuo šio pirmadienio, birželio 16 d., atostogauja. Iš laikinai jo pareigas einančios gydytojos Romos Ramanauskienės išgirdusi, kad šiuo metu visi vidaus ligų skyriaus pacientai sukelti į IV a. Taip bus iki remonto III a. pabaigos. Suremontavus III a., ten vėl bus dienos chirurgijos skyrius su maža operacine ir dalis terapinio skyriaus. Kita šio skyriaus dalis liks IV a. Į II a. planuojama atkelti vaikų ligų skyrių, o į jo vietą – Pirminės asmens sveikatos priežiūros centrą. Šio centro patalpose gal įsikurs senelių globos namai ar privatūs gydytojų kabinetai. Kas bus ligoninės I a. – neaišku.

Z. Odinienė pabrėžė, kad, viso labo, čia tik planai. Kaip bus, turės spręsti ligoninės steigėja – rajono Taryba. Gydytoja neslėpė, jog ligoninės darbuotojai nėra patenkinti vadovo darbu ir požiūriu į juos. Antai slaugos skyriaus personalas, praktiškai dirbantis tik už minimumą, paprašęs nors kiek pakelti algas, susilaukęs tik P. Rimkaus piktos reakcijos.

V. Mockus informavo, kad tęsiasi bylinėjimasis dėl Tarybos nario Vinco Dražbos neteisėto paskyrimo Savivaldybės vyr. gydytoju. Atsakymo iš Apygardos Administracinio teismo laukiama rudenį. Taip pat kritikuota Savivaldybė dėl neteisėtos reklamos ant Savivaldybei bendrosios nuosavybės teise priklausančio pastato, kur yra Žemės ūkio skyrius, dėl nepateiktos ataskaitos apie Vyriausybės atstovo, prižiūrinčio, kaip savivaldybės laikosi įstatymų, teikimus. Turima informacijos, jog buvo 6 tokie teikimai apie pažeidimus. Anot V. Mockaus, jis yra girdėjęs tik apie vieną. Vadinasi, stinga viešumo, nežinia, ar tie pažeidimai ištaisyti.

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video