2024/04/30

 

VAIKIŠKI KILIMAI: KOKIUS RINKTIS?

Jei įsirenginėjate naujus namus ar atliekate remontą senuose, namų interjero detalių parduotuvėse akys vis krypsta į dailius baldus bei įdomius dekoravimo daiktus. Taip be galo lengva impulsyviai nusipirkti kokį nors nepraktišką ir nedžiuginantį produktą. Ypač, jei tokiu metu parduotuvėse dažnai lankotės su vaikais, kuriuos norite nustebinti linksmu, bet kokybišku pasirinkimu, o jie bėga prie pirmo pasitaikiusio varianto. Taip būna ir renkantis vaikiškus kilimus, todėl svarbu prieš apsipirkimo kelionę apgalvoti, kokio kilimo Jums iš tiesų reikia.

Kilimo sudėtis

Natūralu, kad tai yra vienas svarbiausių aspektų, kai renkamės bet kokius daiktus, ypač savo mažyliams. Juk visiems tėveliams puikiai žinoma situacija yra, kai vaikai numeta kokį nors daiktą ar jo nepripažįsta vien dėl to, nes jis nemalonus ar šiurkštus liesti. Tas pats galioja ir su kilimu – juk jis užims tikrai nemažą erdvę Jūsų vaiko kambaryje. Ką jau kalbėti apie vaikų odos jautrumą. Tuo besirūpinantiems verta pagalvoti apie natūralų medvilnės kilimą, kurį labai patogu valyti. Taip pat tikrai kokybiškas variantas – vilnonis kilimas, kuris kaip ir medvilninis, tikėtina, mažiau alergizuoja. Dažniausias, irgi neblogas pasirinkimas – iš polipropileno pagaminti vaikiški kilimai, kurie yra be galo ekonomiški ir praktiški. Jie netraukia dulkių kamuolių, lengvai valosi ir nekaupia bereikalingos drėgmės.

Kilimo dizainas

Jei suaugę apie kilimą galvoja praktiškai, vaikai apie jį mąsto visiškai priešingai – vaikiški kilimai patampa žaidimų aikštele ir didele, saugia bei įdomia erdve reikalinga vaizduotei lavinti. Todėl atsižvelkite į tai – visi kartu apsispręskite, koks dizainas būtų priimtiniausias. Kokia spalva būtų tiek praktiška, tiek maloni mažylio akiai? Beveik niekada neprašausite rinkdamiesi rudos spalvos atspalvius, aišku smalsiam vaikui retai kada tai būna tinkantis pasirinkimas. Tada galite svarstyti kitus variantus – mėlyni kilimai taip pat gana lengvai priderinami. Vaiką galite “papirkti” ieškodami Jums tinkamos spalvos kilimo su unikaliu dizainu – juk tikra klasika yra kilimai su gatvėmis ar mylimais gyvūnais. Kitu atveju, tiks ir raštuoti pūkuoti kilimai.

Vaiko amžius

Pirkdami tokias detales, galvokite apie ateitį. Jei pirksite kokybišką ir brangų kilimą, bet pasirinksite pernelyg vaikišką dizainą, padarysite didelę klaidą. Paaugęs vaikas norės atsinaujinti kambarį, atsikratyti pernelyg banalių detalių, todėl tokį spalvingą ir žaismingą kilimą geriau pirkti tikrai jaunam mažyliui, o kelis metukus turinčiam vaikui tiks praktiškesnis variantas, kurio jis nenorės išmesti po kelių metų.

Viltė STAŽYTĖ

Užs. Nr.894

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video