2024/04/28

 

UGDYMO ĮSTAIGOS LIKO BE VISUOMENĖS SVEIKATOS SPECIALISTŲ

Laikinoji Kupiškio rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro vadovė Laura Stalauskaitė. Nuotrauka iš asmeninio pašnekovės albumo

Vaikas sukarščiavo, suskaudo pilvą ar galvą, patyrė nedidelę traumą – tokiais atvejais visada buvo įprasta skubėti pas visuomenės sveikatos specialistus, vykdančius visuomenės sveikatos priežiūrą mokyklose.

Šiandien jų nebėra. Kodėl susiklostė tokia situacija?

Jurga BANIONIENĖ

Labai pasigenda

Kupiškio Povilo Matulionio progimnazijos direktorius Rimvydas Latvys sakė, kad to reikėtų klausti atsakingų rajono Savivaldybės specialistų. Pasak jo, tikriausiai tai susiję su pokyčiais, kad vietoje Rokiškio visuomenės sveikatos biuro veiklą rajone pradeda Kupiškio rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras.

„Matyt, vyksta pereinamasis laikotarpis, vieni atleido darbuotojus, kiti dar nepriėmė. Visuomenės sveikatos specialistai mokyklai nepriklausydavo, tik įsikurdavo mokykloje ir teikdavo mums paslaugas“, – teigė pašnekovas.

Šio specialisto, anot R. Latvio, pasigendama. Jo nebėra nuo sausio 1 dienos.

„Dabar elgiamės pagal pirmosios pagalbos principus. Jei mokiniui pakyla temperatūra, raštinės darbuotojai, budintis žmogus ją pamatuoja, ar nutinka kokia nors nedidelė trauma, tada auklėtoja praneša tėvams, jie atvažiuoja ir pasiima vaiką. Jei trauma būtų didesnė, kviestume greitąją medicinos pagalbą. Šios pagalbos prireikia, kiekvieną dieną vis kažkas atsitinka. Tenka spręsti ką daryti, nes neturime kitos išeities“, – kalbėjo pašnekovas.

Plačiau skaitykite sausio 23 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Apgailėtina persona ši laikina „vadovė“. Jau dirbo Savivaldybėje, o tiksliau visiems prikiaulino ir paliko. Nėra ko stebėtis, kad niekur neišdirba, nes nesuvokia darbo sąvokos, nejaučia atsakomybės. Pradžioje nuploninus liežuvį murks prieš valdžią, o atėjus laikui parodyti darbo rezultatus tradiciškai „neš muilą“. Vadovams keliamų kompetencijų stokoja, išsilavinimo ir darbinės patirties reikalavimų neatitinka.

    • Ras darbą ir ne Kupiškyje.

    • Turi užnugarį ,matyt.

  • Visa esmė, kad Kupiškis tampa Vabalninku. Greičiau prijungtų prie Panevėžio savivaldybės.

  • Tik pradėjo bėgioti.Dar ne finišas.

  • Čia nauja gydytoja?…greita…specializacija?

  • viena karta man turko oro per kuno kultura ir labai skaudejo prie širdies ir sesele sake kad negarink ar nerukyk nors aš nei karto nesu rukiusi ar ten kažka kito bet jos žodžiai tik tokie budavo ir daugiau nieko dwl to nebeeidavau pas ja nes atsibodo kai ji taip sako

    • Reikia istirti širdį pas kardiologus, gal širdies raumens uzdegimas ar yda, tuomet turi atleisti nuo fizinio lavinimo

    • Specialistui,tai tik viena iš funkcijos dalių suteikti pirmąją pagalbą, bet pedagogai taip pat privalo suteikti pirmąją pagalbą, nes jie praėję mokymus ir turi pažymėjimus. Be to sveikatos specialistai aptarnauja kelias ugdymo įstaigas, tai visas dienas jo ir nebus. Specialistas skiriamas 700 mokinių, jei mokykloje tos skaičius tai yra specialistas, o jei po 100 tai 7 mokyklas aptarnauja

  • Ši specialistė bėgioja iš vienos vietos į kitą, kaip čia suprasti??

  • Ši specialistė laksto iš vienos įstaigos į kitą,vis kur geriau ar kaip?

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video