2024/04/27

 

ŽURNALO „REITINGAI“ PUBLIKACIJOSE RAJONO MOKYKLOS SULAUKĖ IR GERŲ ŽODŽIŲ

Asociatyvi Unsplash nuotrauka

Žurnalas „Reitingai“ vėl skelbia pažangiausias gimnazijas, progimnazijas, pradines, profesines mokyklas, kolegijas ir universitetus.
Kaip šiame kontekste šį kartą atrodo Kupiškio rajono mokyklos?

Vertinimo kriterijai

Skelbiamas ne bendras visų šalies gimnazijų reitingas, bet tik dalykinis jų reitingas. Išskiriama 60 gimnazijų, geriausiai išmokančių atskirų dalykų. Dalykinis gimnazijų reitingas sudarytas analizuojant, kiek mokinių kiekvienoje šalies mokykloje laikė konkrečius egzaminus ir kaip juos išlaikė, kiek neišlaikė. Taigi šiuose reitinguose atsispindi ne atskirų mokinių geriausi pasiekimai, o visuma, kaip apskritai visi gimnazistai išmokomi vieno ar kito dalyko.

Pateiktame reitinge nurodoma ir gimnazijos vieta, kurioje ji buvo ankstesniais metais. Taigi galima matyti gimnazijos augimo ar kritimo tendencijas.

Ankstesniais metais būdavo išskiriama po 50 gimnazijų, kurios geriausiai išmoko tam tikro dalyko. Šįkart – po 60, nes Lietuvoje yra 60 savivaldybių. Ne visų savivaldybių gimnazijos pateko į geriausiųjų 60-tuką. Kai kurios gimnazijos į sąrašą nepateko, nepaisant gerų rezultatų, dėl to, kad vieną ar kitą egzaminą laikė labai mažai abiturientų.

Sudarant gimnazijų dalykinius reitingus remtasi 2023 metų valstybinių brandos egzaminų (VBE) rezultatais.

Kupiškėnai geriausiai išmoko trijų dalykų

Tarp 60 gimnazijų, geriausiai išmokančių lietuvių kalbos, Kupiškio rajono gimnazijų nėra.

Iš Panevėžio apskrities čia patenka tik Panevėžio J. Balčikonio gimnazija – 26 vieta (buvo 27) ir privati Panevėžio K. Paltaroko gimnazija – 41–42 vieta (buvo 62).

Iš viso Lietuvoje lietuvių kalbos VBE laikė 353 mokyklų abiturientai.

Tarp 60 geriausiai išmokančių anglų kalbos, Kupiškio rajono gimnazijos irgi nepateko.

Apskrityje geriausiai šio dalyko išmoko Panevėžio J. Balčikonio gimnazija – 11 vieta (buvo 17), privati Panevėžio K. Paltaroko gimnazija – 26–27 vieta (buvo 42) ir Panevėžio r. Velžio gimnazija – 55 vieta (buvo 181).
Iš viso anglų kalbos VBE laikė 353 mokyklų abiturientai.

Panevėžio J. Balčikonio gimnazija yra ir tarp geriausiai išmokančių rusų kalbos – 59–60 vieta (buvo 138).

Plačiau skaitykite gruodžio 12 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Komentarų nėra

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video