2024/04/27

 

PASIRUOŠIMAS MOKYKLAI – NEPIGUS MALONUMAS, BET SUMANŪS TĖVAI RANDA SUTAUPYMO BŪDŲ

Pasak mokyklinio amžiaus atžalas turinčių tėvų, rugpjūtis sukelia sunkumų, nes išleisti vaiką į mokyklą kasmet vis brangiau. Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Greitai prasidės nauji mokslo metai, tėvai, kaip ir kasmet, suruošdami vaikus mokyklai turės išleisti nemažai pinigų.

Kristina VALYTĖ

Artimųjų dėka lengviau

Trečiokės ir pirmokės mama Vaida sakė, kad jei prie šio reikalo neprisidėtų artimieji, apipirkti atžalas prieš Rugsėjo pirmąją būtų finansiškai skausminga. „Su vyru atidedame po dalį iš savo algų, bet vis tiek labai jaučiasi. Šiemet pasisekė, kad pagelbėjo senelis, mano tėtis, skyręs po šimtą eurų abiem anūkėms“, – pasidžiaugė pašnekovė.

Ji taip pat dėkojo ir jaunėlės dukros krikšto mamai, kuri padovanojo beveik 80 eurų vertės specialų būsimo pirmoko rinkinį, kurį sudaro būtinos kanceliarinės priemonės.

Vaida suskaičiavo, kad jeigu reikėtų pirkti viską: ir mokyklinę uniformą, ir sportinę aprangą iš savo kišenės, abi dukras į mokyklą išleisti šeimai būtų kainavę daugiau nei 600 eurų. „Vien pratybų sąsiuviniai kainuoja 50 eurų vienam vaikui, tiek pat, kiek kuprinė. Mokyklinių prekių kainos kasmet kyla“, – stebėjosi šių prekių kainomis mama, lygindama jas su ankstesniais metais.

Ieško būdų, kaip sutaupyti

Kitos pakalbintos mieste sutiktos mamos taip pat sakė, kad išleisti atžalas į mokyklą – nepigus reikalas. „Neseniai antrokui pirkau knygyne penkis geresnio popieriaus sąsiuvinius, sumokėjau dešimt eurų. Kai kainą prie kasos pasakė, netekau amo. Daugiau nieko nebeperku, laukiu akcijų prekybos centruose“, – teigė viena mama.

Draugė jai pritarė. „Aš irgi laukiu. Turiu patirties, kad kaina nėra kertinis faktorius, lemiantis kokybę. Vienais metais užsakiau vaikams brangesnius parkerius iš specializuotos parduotuvės, nuvylė, greitai sulūžo, o pernai nupirkau iš prekybos centro pigesnius ir gerai rašė, neliejo, plunksnos tvirtos“, – savo patirtį atskleidė mama.

Plačiau skaitykite rugpjūčio 22 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video