2024/05/14

 

KANDIDATAI Į MERUS – KUPIŠKIO RAJONO „VALSTIEČIAMS“ ŠALTAS DUŠAS

Netikėtumas – Liberalų sąjūdis mero rinkimuose kelia rajono Tarybos nario Žilvino Aukštikalnio kandidatūrą. Autorės nuotrauka

Politikai, siekiantys dalyvauti Kupiškio rajono savivaldybės mero rinkimuose, kurie vyks šių metų spalio 8 dieną, pareiškinius dokumentus Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) galėjo pateikti iki penktadienio, rugpjūčio 4 d., darbo dienos pabaigos.

Paaiškėjo, kad Kupiškio rajono mero posto sieks penki partijų keliami kandidatai. VRK duomenimis, niekas nepareiškė noro šiuose rinkimuose dalyvauti savarankiškai.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Kandidatai

Lietuvos regionų partija šiuose rinkimuose kelia Edmundo Jonučio, Liberalų sąjūdis – rajono Tarybos nario Žilvino Aukštikalnio, Lietuvos socialdemokratų partija – rajono Tarybos nario Algirdo Raslano, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga – šios partijos skyriaus pirmininkės ir rajono Tarybos narės Eglės Blaževičienės, Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai – buvusio rajono mero Vytauto Mockaus kandidatūrą.

Pirmalaikiai Kupiškio rajono mero rinkimai rengiami dėl to, kad buvęs rajono meras Dainius Bardauskas teismo pripažintas kaltu korupcinio pobūdžio byloje ir jam uždrausta kurį laiką eiti vadovaujamas pareigas.

Nebesutapo vizijos

Bene didžiausia naujiena tokia, kad dalyvauti mero rinkimuose nusprendė Ž. Aukštikalnis – ilgametis rajono „valstiečių“ bendražygis, net kelias kadencijas ėjęs rajono Savivaldybės administracijos direktoriaus pareigas šiai partijai valdant rajoną.

Pakalbintas Ž. Aukštikalnis sakė, kad Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungai nepriklauso. Rinkimuose dalyvaudavęs tik kaip šios partijos rinkimų sąraše esantis kandidatas.

Plačiau skaitykite rugpjūčio 5 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Kas Kupiškio žmonėms darosi ko tokie pykti kaip galima šitaip kiekvieną žmogų juodinti ir šmeižti komentaruose ar daugiau drąsos atsiranda už akių ,bet parodom visiems kokio esam mes žemo lygio , kaip visi kalbėjo kai butų gerai ,Aukštikalnis eitų į merus ,o dabar kas darosi pasipylė purvo lavina iš davė valstiečius bet jis ne buvo jų partijoje o kad šitiek metų jiems padėjo laimėti tai viskas nubraukiama ir vadinama išdaviku ir dar visokiu kokiu ,o niekas neatkreipia dėmesio kai ponia šviesiais plaukais tapo vadove šios partijos ir prasidėjo nesutarymai nes labai orogantiška pasikėlusi jos visur nuomonė tuoj visi išeis ir čia komentaruose labiausiai putojasi ji ir dar keli jai prijaučiantis nes jei laimėti prieš Aukštikalnį tai dar manų košės daug suvalgyti žmogus tiek metų iš dirbęs savivaldoje darbo patirties turi pakankamai o ir kai dirbo nebuvo žmonėms blogas ir pinigų iš mokesčių mokėtojų nepasisavino iš dirbęs tiek metų . Na padarė nusikaltimą negerai nepateisinama ,bet jau atbuvo savo bausme ar visą gyvenimą žmogų reikia smerkti dėl kažkokios statinės juokinga .

    • Deja,deja Eglei atėjus sugrįžta senieji,kurie buvo pasitraukę.Ji pritraukė jaunimo.Mes tik už ją!Pas ją arogancijos nulis.Tokio supratingo, žmogaus nerasit. O dėl šviesių plaukų?Taip ji graži,pavydėkit jai 🙂 Bus ji merė mūsų visų ir . .taškas. Arogancijos pilnas buvo Ž.A.,tą ir parodė,negavęs posto …Būkit padorūs,jaunus žmones baigiat iš Kupiškio išvaryti.Nedarykite šito.

  • Matėm matėm kaip per posėdžius balsuodavo, Kaip slapto norėjo balsavimo dėl laikinojo mero. Planas chuliganas matyt senai jau.

  • Šitiek metų ponulis tarnavo valstiečiams, o dabar brūkšt ir pasivertė liberalu ? Persidažė plunksnas ?

  • 1992 metais Kupiškio rajono apylinkės teismas išnagrinėjo baudžiamąją bylą, kurioje buvo teisiamas tuo metu “Ateities„ žemės ūkio įmonėje statybos inžinieriumi dirbęs Žilvinas Aukštikalnis, dabar užimantis Savivaldybės administracijos direktoriaus pareigas.

    Teismas nustatė, kad 1991 metų pabaigoje Ž. Aukštikalnis pavogė “Ateičiai„ priklausančią 4,2 kubinių metrų dujų cisterną, kurios vertė 4 538 rublių. Teisiamasis kaltu visiškai prisipažino. Jis teismui pasakojo, kad cisternos prašęs pažįstamas A. Šakickas. Pažįstamo žmogaus prašymą Ž. Aukštikalnis išpildė.

    • Tai galima pasisamdyti Aukštikalnį vogti kaip supratau iš jūsų parašymo aš kaip tik esu nusižiūrėjęs karvę jeigu čia tiesa reikia gal kreiptis i jį

    • Kažkam vogti iš kolūkio buvo lyg nuopelnas? Ir suma juokinga, kai mokytojo atlygis buvo apie 10-15 tūkstančių rublių. Eikit sau….

    • Čia tas šakickas kur kontrobanda stumdė račiupenuos

  • Kupiškio rajonas velkasi visos Lietuvos šik–j. Nė vienas kandidatas nekelia pasitikėjimo, nebent Mockų dar būtų galima išbandyti, gal gi įvyks stebuklas … ? Kupiškis -specifinis (ne kaip visi) rajonas. Už inicityvą čia gali nukentėti, būti apšmeižtas, apkalbėtas, pavyduoliai tiesiog gali su tavim susidoroti. Reikia kietasprandžio kandidato.

    • Visiškai Jums pritariu. Nepeikiu Žilvino, bet Mockus jau kitokio gyvenimo matęs, turintis tikrai daugiau supratimo, minčių, patirties ir galimybių rajono proveržiui visose srityse.

      • Dėl V.Mockaus: „Kuprotą tik grabas ištaiso“- yra toks posakis. Tai vat, žinant jo charakterį ir valdymo metodus, pritaikiau šitą posakį. Nebus pasikeitęs. Žmogaus charakteris su amžiumi negerėja. O kai dar jo jauno buvo baisus, tai senatvėje…net neįsivaizduoju. Paklausykit tuo metu dirbusių savivaldybės administracijoje ar vadovaujančias pareigas užėmusių asmenų pasakojimų- papasakos darbo metodus, mikroklimatą tiek pačioje savivaldybės administracijoje, tiek visame rajone. To žmogaus charakteris yra …neduok Dieve.
        Vieno karvedžio kompleksas matyt. Skirtingai pasakojama apie gerb Ž.Aukštikalnį. Nei vieno blogo atsiliepimo apie jį iš tų, kai jis dirbo savivaldybės adm.direktoriumi. Aišku, kiekvienas žmogus turi ir minusų, bet tikrai ne tokių ir tiek, kiek anas kandidatas. O skeptikams ar koncervatorių fanams galiu iš karto pasakyti, kad savivaldybės darbuotojai yra atsakingi ir pilnai suvokia savo pareigas ir atsakomybes, nežiūrint kas sėdi trečio aukšto mero kabinete. Tačiau bet kuris žmogaus psichologiją išmanantis asmuo pasakys, kad patys geriausi rezultatai darbe yra pasiekiami gerbiant savo darbuotojus ir jais pasitikint. Taigi siūlau už Žilviną, blogiau tikrai nebus.

  • Sakot Aukštikalnis perbėgėlis?
    Ištrauka iš vikipedijos apie Mockų:
    „Nuo 1990 m. Lietuvos socialdemokratų partijos narys, 1990–1995 m. Kupiškio grupės pirmininkas. Nuo 1997 m. Tėvynės sąjungos narys. 1999–2002 m. ir nuo 2004 m. – Tėvynės sąjungos Kupiškio skyriaus pirmininkas.“

    • Perbėgelis- išdavikas! Nemėgstam tokio.

    • Kur buvo daugiau naudoa, ten ėjo?

  • Kaip Jums neaišku? Juk Žilvinas nebuvo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos nariu. O dabar iškėlė Liberalų sąjūdis. tai ir kandidatuoja į merus. Tikriausiai visi supranta, kad norint savarankiškai , be partijų delegavimo – neįmanoma.. Reikia turėti daug pinigų. O iki Žilvino turimų kompetencijų, darbo patirties administraciniame darbe ir savivaldoje “toli” visiems kitiems kandidatams.

  • Žilvinai kaip tau ne gėda. Jei toks nepriklausomas esi galėjai pats įsikelti!!!!!!!!
    Visus laikus ėjai su valstiečiais o dabar jau negerai.
    Na bandyk laimė,perbegeliai niekam neįdomūs.

  • Kas ta Blazeviciene-seimuno klapciuke,dovaneliu dalintoja ,geliu padavinetoja . Neturi jokios vadovavimo patirties -nebent savo sutuoktiniams . Net minties negali buti kad si persona galetu pretenduotii i kandidatus netgi. Kupiskiui reika ne veido o proto / Zmones -atsibuskit.

    • Turi labai rimtą patirtį. VIENO VALDŽIOS ŽMOGAUS, NEVYKDANČIO JOKIOS VEIKLOS SEKRETORĖ.

  • Yra tik vienas kandidatas MOCKUS o kiti tai BALASTAS

  • Dar vėliavą įduokit įvairiaspalvią. Nuomonę pakeitė matai jis., požiūrį Kad jam visada visi blogi buvo. Tiek Jarutis, tiek Paliulis, visi neįtiko ponui.

  • Jau Žilvino era baigesi, tegu jis ten su grudais ar pieneliu dirba, valstiečiai nebereikalingi turim Mocku ir ji išrinksim, o kad keičia partija tai dar BAISIAU…..

    • Tai, kad konservatorių niekur neberenka..Visiems jau atsibodo vagių partija. Jei pensininkui dar trūksta pinigų,tegul eina į statybas plytų nešioti.

    • O Mockaus era nepasibaigė? Jau pensininkas, tai tegul ir kapstosi savo Puožiuke. Žilvinas daug jaunesnis už jį. Plius patirtis savivaldoje žymiai didesnė, jeigu ką.

  • Zilvinas vienas iš grandį politikoje, ir administracinėje praktikoje rajono mastu. Greičiausiai žmogui atsibodo ir Dakaro mergelių pierinimas ir populizmas ir pasakė greičiausiai Žilvinas eikit jus…. galimai šunimis šieno piaut toliau taip negaliu ir irodisiu kad buvau ir esu teisus. O ateitis Kupiškio taryboje valstiečių frakcijoje miglota ir galimai agonijos pradžią ūk senelis Leonas jau ir metai ne tie galimai ir sveikata ne ta

  • Nera is ko rinkti mera ,kandidatai silpni.

  • Žmogus, kuris laksto kelia įtarimą ir visiškai neteikia pasitikėjimo. Gal ir nieko kandidatas visumoj būtų, bet eiti nuo tokios partijos., su liberaliukais, dar kai perbėgęs. Noras nutraukt balsų nuo Blaževičienės?

  • Puiki naujiena! Tik už Žilviną!. Puikus, darbinės patirties prikaupęs kandidatas. Gaila, kad Valstiečiai pasirinko vėją laukuose… Žilvinai – pirmyn!

    • Oi,nepavyks Žilvinukui.Ne…..

  • Valstiečiai aukoja Blaževičienę kad sustiprintų konkurenciją favoritui Mockui?

    • Gali aukoti nors ir visą partiją, Mockus BUS !

    • Favoritui??? Nebejuokinkit!

    • Eglutė, pati realiausia kandidatė į merus. Tiktai už ją.

      • Pasvajok Eglutei dar reikia daug augt…

  • Perbėgeliai įtartini,nebalsuosim…

    • gal nebenusisnekek, uz Blazevicienei iki mero kaip iki menulio 😀

      • UŽ BLAŽEVIČIENĘ, REIKIA MUMS MERO MOTERS. IR PATIKĖKIT BŪTŲ RAJONE TVARKA , PAGARBA IR SUSIŠNEKĖJIMAS.. VISI PAVYDUOLIAI PABŪKIT ŠONIUKE. VA TĖP!

  • Nuostabi žinia!. Palaikau Žilvina 100%. . Seniai lauktas kandidatas į merus. Sėkmės Žilvinai !!!!

  • Eitų aukštikalnis į merus- konkurentų nebūtų. Bet va, nors silpnas, švelniai tariant, bet iš partijos.

Rekomenduojami video