2024/04/28

 

KIEK KAINUOJA ŠIUOLAIKINĖS VESTUVĖS?

Unsplash nuotrauka

Vasara – tuoktuvių metas, bet santuokų kone kasmet mažėja.

Kupiškio rajono savivaldybės Teisės skyriaus duomenimis, šią vasarą Kupiškio rajone prašymus įregistruoti santuoką pateikė 25 poros ir tik nedidelė dalis jų tuoksis bažnyčioje.

Pasak švenčių organizatorių, šiuolaikinės vestuvės nebe tokios, kaip buvo prieš 10 ar 20 metų. Su mažiau svečių, be piršlių ir pamergių, bet užtat su prabangesniu, stilingesniu dekoru, didžėjais ar žinomais atlikėjais.

Kristina VALYTĖ

Pradėjo organizuoti beveik prieš metus

Neseniai su savo išrinktuoju žiedus sumainiusi Dainora teigė, kad vestuves pradėjo organizuoti prieš gerus devynis mėnesius.

„Organizacinis laikotarpis prasidėjo tada, kai parašėme metrikacijai pareiškimus.

Bažnyčioje nusprendėme nebesituokti. Neturėjome Sutvirtinimo sakramento. Galėjome jį gauti, palankę kursus, tačiau vestuvių data būtų dar toliau nukelta, o mes ilgiau nebenorėjome laukti“, – tikino ji ir prisiminė, jog visas šventės planavimas buvo kupinas streso.

Ragavo tortus ir derėjosi

Pašnekovė teigė pati užsiėmusi šventės organizavimu ir dėl to nemažai sutaupiusi.

„Pati susiradau renginių vedėją-didžėjų, pati radau fotografę, dekoratorę, įmonę, ruošiančią maistą šventėms, pati dariau kvietimus beveik trisdešimčiai svečių. Žodžiu, visais pagrindiniais šventės elementais ir detalėmis rūpinausi pati.

Ilgiausiai, bene keturis mėnesius, ieškojau fotografo. Tokio, kuris fiksuotų emociją, kad nuotraukose neatrodytume dirbtinai sustatyti. Dėl saldaus stalo aplankėme kelis konditerius ir išragavome jų produkciją, kol radome tai, kas mums patinka“, – pasakojo Dainora.

Plačiau skaitykite liepos 25 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Unsplash nuotrauka
Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video