2024/04/27

 

PAAIŠKĖJO, KADA KUPIŠKIO RAJONO SAVIVALDYBĖS GYVENTOJAI RINKS MERĄ (papildyta)

Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Spalio 8 d. bus surengti pirmalaikiai Kupiškio rajono savivaldybės mero rinkimai.

Už tokią pirmalaikių rinkimų datą, kurią pasiūlė Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen, antradienį balsavo 95 Seimo nariai.

Pirmalaikiai Kupiškio rajono savivaldybės mero rinkimai bus surengti po to, kai birželio 14 d. Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) atmetė buvusio Kupiškio rajono mero Dainiaus Bardausko skundą dėl Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) sprendimo panaikinti jo mandatą.

ELTA primena, kad VRK panaikino Kupiškio rajono mero D. Bardausko mandatą po to, kai Apeliacinis teismas gegužę pripažino jį kaltu dėl korupcijos ir uždraudė 4 metus dirbti vadovaujamą darbą.

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) informuoja, kad nuo šių rinkimų paskelbimo dienos prasideda Kupiškio rajono savivaldybės mero rinkimų politinės kampanijos pradžia ir pradedami priimti savarankiškų politinės kampanijos dalyvių registravimosi dokumentai.

Politinės partijos, politiniai komitetai ir save keliantys kandidatai jau gali registruotis dalyvauti pirmalaikiuose Kupiškio rajono savivaldybės mero rinkimuose.

Politinės kampanijos dalyvių registracija vyks iki š. m. liepos 17 dienos.

VRK primena, kad tik Rinkimų kodekso nustatyta tvarka įregistruotas politinės kampanijos dalyvis turi teisę būti kandidatu arba kelti kandidatą dalyvauti rinkimuose. Taip pat – tik įregistruoti politinės kampanijos dalyviai gali priimti aukas ir įgyti kitų turtinių prievolių dėl politinės kampanijos išlaidų.

Asmenys, norintys registruotis politinės kampanijos dalyviu, turėtų kreiptis į VRK Politinių partijų ir politinių kampanijų finansavimo kontrolės skyrių, pateikdami politinės kampanijos dalyvio registracijai reikalingus dokumentus.

Gavusi dokumentus, VRK per 3 darbo dienas priims sprendimą dėl savarankiško politinės kampanijos dalyvio registravimo.

Politinės kampanijos dalyvių registravimo tvarką reglamentuoja 2022 m. rugsėjo 6 d. Vyriausiosios rinkimų komisijos sprendimas Sp-74 „Dėl Savarankiškų ir atstovaujamųjų politinės kampanijos dalyvių registravimo ir registruotų politinės kampanijos dalyvių sąrašo paskelbimo tvarkos patvirtinimo“.

ELTOS ir VRK inf.

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Mes dar vis tikimės sulaukti aukščiausiojo teismo sprendimo.

    • Gal jau nebelaukit…

Rekomenduojami video