2024/04/26

 

ALIZAVOS BENDRUOMENĖ ŠVENTĖ VEIKLOS DVIDEŠIMTMETĮ

Alizavos bendruomenės pirmininkas Bronius Kaminskas ir šventės vedėja Laima Dešrienė. Banguolės Andrijauskės-Aleknienės nuotrauka
Treniruoklių aikštelės atidarymo juostelę perkirpo Alizavos bendruomenės pirmininkas Bronius Kaminskas, rajono meras Dainius Bardauskas ir šios aikštelės įrengimo iniciatorė Dovilė Gintautienė.
Nuotrauka iš Broniaus Kaminsko asmeninio albumo

Praėjusį šeštadienį, gegužės 13 dieną, Alizavos kaimo bendruomenė paminėjo savo veiklos dvidešimtmetį.

Ta proga buvo iškilmingai atidaryta nauja treniruoklių aikštelė, vyko sporto varžybos, prisiminti nuveikti darbai, padėkota aktyviausiems bendruomenės nariams ir surengtas koncertas bei vaišės.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Po treniruoklių aikštelės pristatymo šventės svečiai rinkosi į bendruomenės salę. Čia visus pasveikino bendruomenės pirmininkas Bronius Kaminskas.

Jis sakė, kad iš pradžių daug kas netikėjo, kad susikūrusi Alizavos kaimo bendruomenė gali kažką naudingo žmonėms nuveikti, kad iš to sumanymo burtis nieko neišeis. Kiti galvojo, kad ji skirta padėti žmonėms sklypelius apdirbti ir tiek. Vis dėlto bendruomenė susikūrė ir per dvidešimt savo veiklos metų spėjo nuveikti daug darbų.

„Vienas iš didžiausių darbų alizaviečių labui, pats brangiausias projektas, kurį bendruomenė inicijavo neišleisdama nė vieno savo cento, buvo gyvenvietės melioracijos projektas tarpininkaujant Savivaldybei, kai per LEADER I etapą pavyko iš europinių fondų gauti finansavimą tiems darbams atlikti. Tai palietė beveik visus alizaviečius.

Kas baloje gyveno, jos nebeturi, o jei kas dar ir turi, tai patys kalti, kad nedalyvavo šiame projekte. Vėliau buvo įgyvendintas bendruomenės patalpų renovacijos projektas ir dar daug kitų. Labai džiaugiamės paskutiniu įgyvendintu treniruoklių įrengimo projektu.

Bendruomenės nariai daug keliavo. Manau, kad ateityje ir toliau nuvažiuosime ne vieną tūkstantį kilometrų. Taip pat prisidėsime prie kultūros darbuotojų organizuojamos Žolinės ir kitų švenčių.

Džiugu, kad po stingulio metų, kai gimstamumas Alizavoje buvo pasiekęs nulinį tašką, pastaruoju metu čia vėl pradėjo kurtis jauni žmonės. Galvoju, kad po 20-ties metų alizaviečiams prireiks statyti naujus namus, kad čia kursis dar daugiau žmonių. Reik tuo džiaugtis ir turėti tokį tikslą“, – kalbėjo Alizavos bendruomenės pirmininkas.

Plačiau skaitykite gegužės 16 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video