2024/04/20

 

V. ZELENSKIS: SU VISA PAGARBA POPIEŽIUI – MUMS NEREIKIA TARPININKŲ

Šeštadienį lankydamasis Romoje V. Zelenskis susitiko su popiežiumi Pranciškumi. EPA-ELTAnuotrauka

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis nemano, kad Vatikano pastangos užmegzti dialogą su Rusija dėl taikos yra perspektyvios.

„Su visa pagarba popiežiui: reikalas tas, kad mums reikia ne tarpininkų tarp Ukrainos ir agresoriaus, okupavusio mūsų teritorijas, o veiksmų plano, kaip užtikrinti teisingą taiką Ukrainoje“, – sakė V. Zelenskis Italijos transliuotojo „Rai 1“ laidai „Porta a Porta“.

Jis buvo konkrečiai paklaustas apie galimą popiežiaus tarpininkavimą.

Praeitis, anot V. Zelenskio, parodė, kad tarpininkavimas prezidentaujant Vladimirui Putinui yra neįmanomas.

„Jokia pasaulio šalis negali to padaryti“, – teigė jis. V. Zelenskis prisiminė vadinamąjį 2014 m. Minsko taikos susitarimą dėl smurto nutraukimo Rytų Ukrainoje. Jis esą daug metų nieko nedavė, o galiausiai Maskva užpuolė Ukrainą.

Paklaustas, ar šiuo metu apskritai kalbėtų su V. Putinu, V. Zelenskis teigė: „Ne, apie ką mes kalbėtume?“ V. Putinas esą galėtų teoriškai padaryti diplomatinių nuolaidų. „Tačiau po metų jis vėl pradėtų žudyti iš naujo“, – pabrėžė Ukrainos vadovas.

Šeštadienį lankydamasis Romoje V. Zelenskis susitiko su popiežiumi Pranciškumi.

Rasa Strimaitytė (ELTA)

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Nachaliskumui nėra ribų, net kai kuryje diktatoriai taip su popiežiumi nesielgia gėda dėl šių veiksmų Zelenskui ir gaila Ukrainiečių valstybės ir tautos

    • O kas tas burtininkas popiežius? Pedofilų direktorius?

Rekomenduojami video