2024/04/20

 

KIEKVIENOS MOTERS GYVENIMAS VERTAS ROMANO

Emilija Stankevičienė savo nuotraukose sako norėjusi atskleisti, kad kiekviena moteris yra savaip graži, ypatinga, išskirtinė. „Susipažinau su nuostabiomis moterimis. Kai pabendrauji, supranti, kad gyvenimas jas lamdė ir laužė, bet jos vis vien laiko pasaulį ant savo rankų, nes jos moterys. Kiekvienos moters gyvenimas vertas romano“, – mano fotografė. Autorės nuorauka

Tuo įsitikinusi naujausios Kupiškio etnografijos muziejuje eksponuojamos fotografijų parodos „Nes visos jos – moterys“ autorė, girsteikietė Emilija Stankevičienė.

Kristina VALYTĖ

Tikslas – atskleisti vidinį grožį

Apie E. Stankevičienės aistrą fotografijai esame rašę ne kartą. Emilija yra garsaus Lietuvos fotografo Remigijaus Zolubo mokinė, prieš kurį laiką iš sostinės persikėlusi į Kupiškio kraštą ir jį prisijaukinusi. Ši personalinė fotografijų paroda Emilijai Kupiškio rajone – trečioji.

„Dar prieš kelis mėnesius, paskutiniame interviu „Kupiškėnų mintims“ buvau užsiminusi, kad norėčiau fotografuoti kupiškėnes moteris, nebūtinai žinomas, ir parodyti, kad jos gražios bet kokiame amžiuje, nes negražių moterų nėra. Tai mano, kaip fotografės, darbas yra atskleisti jų vidinį grožį, charakterį“, – sakė parodos, skirtos motinos dienai, autorė.

Parodos atidarymo akimirka.

Dažniausia frazė – „Aš nefotogeniška“

Anot E. Stankevičienės, dažniausia frazė, kurią iš pradžių teko išgirsti iš savo modelių; „Aš ne fotogeniška“. Tačiau išvydus nuotraukas, jų nuomonė pasikeitė. Emilija fotosesijos procesą prilygina tarsi muzikinio instrumento suderinimui – kol įsiklausai, pajunti, perpranti… „Iš pradžių, kai fotografuoji moterį, kurios nepažįsti, tarsi kažkas „nedera“. Paskui pradeda skambėti ir atsiranda muzika – iš kažkur giliai išeina tai, kas parodo, koks tas žmogus yra. Ne koks atrodo, o koks yra“, – kalbėjo E. Stankevičienė.

Plačiau skaitykite gegužės 13 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video