2024/03/28

 

DĖL KUPIŠKIO RAJONO MERO VRK KETINA APSISPRĘSTI ANTRADIENĮ

Mariaus Morkevičiaus (ELTA) nuotrauka

Lietuvos apeliaciniam teismui pripažinus Kupiškio rajono merą Dainių Bardauską kaltu dėl korupcijos ir uždraudus politikui 4 metus dirbti vadovaujamą darbą valstybiniame sektoriuje, Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) jau kitą savaitę ketina spręsti dėl politiko mandato panaikinimo.

Apie tai penktadienį vykusiame komisijos posėdyje pranešė laikinasis VRK pirmininkas Andrius Puksas.

„Norėčiau atkreipti dėmesį, kad mūsų artimiausias posėdis vyks gegužės 16 d. (…) ir jo metu mes planuotume svarstyti klausimą dėl Kupiškio mero“, – sakė laikinasis VRK vadovas.

Kokiu pagrindu D. Bardauskas neteks mero posto – dėl teismo sprendimo ar jam savanoriškai atsisakius mandato – kol kas neaišku. Politikas anksčiau Eltai teigė pasirengęs palikti savivaldybės lyderio poziciją.

Visgi, pasak A. Pukso, Kupiškio rajono gyventojams rinktis prie balsadėžių nepaisant to, ar D. Bardauskas pats atsisakys savivaldybės vadovo mandato, ar ne. Jo teigimu, VRK privalo vykdyti teismų sprendimus – Apeliacinis teismas užkirto kelią D. Bardauskui vadovauti valstybinei, viešajai ar privataus sektoriaus įstaigai 4 metus.

Teismui pripažinus anksčiau išteisintą Kupiškio rajono merą kaltu, savivaldybėje bus rengiami nauji rinkimai. Perbalsavimas turėtų būti surengtas ne vėliau kaip per pusę metų nuo D. Bardausko mandato panaikinimo.

ELTA

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Jei žmonės išrinko D.Bardauskalą tai juo ir pasitiki vienintelis meras kuris pakeitė Kupiški. Nematau geresnio kandidato nei jis. Reiktu balsuot duočiau dar kartą balsą.

    • Vietinį, ar matei Kupiškio šaligatvius? Pakeitė Kupiškį. Į blogą pusę. Susirask YouTube kanale mano Lietuva. Ten toks repatriantas Aleksandras, važinėja po miestelius ir filmuoja. Pažiūrėk, gal suprasi savo zylės smegenimis, kokioje gilioje subinėje yra Kupiškis. Esi toks pat vagis. Šestiorka.

  • Tai VRK aukščiau nei teismas? Jie spręs? O jei nutars nenaikinti mandato?
    Pastaruoju metu Lietuvoje kažkaip padaugėjo „briedo“ – ministrai, kurie prie Grybauskaitės būtų čiuožę iš pareigų kaip ežiukai po gero spyrio dabar su Šimonytės stogu juokiasi į akis, kas kaltas kas ne sprendžia tapinai šurajevai, kažkokios nesąmonės.
    Savo noru galėjo pasitraukti iki 11 d, dabar teismo apkaltintas ir VRK gali tik patvirtinti mandato praradimą teismo sprendimu.

Rekomenduojami video