2024/04/28

 

JAUNŲJŲ DAILININKŲ DARBAI BUS EKSPONUOJAMI NORVEGIJOJE

Kupiškio krašto ambasadorė Norvegijoje Sonata Knizikevičienė (dešinėje) su Meno mokyklos dailės mokytojomis Rita Laskauskiene ir Rimgaile Laskauskaite. Autorės nuotrauka

Kupiškio rajono savivaldybė yra prisijungusi prie Lietuvos savivaldybių asociacijos iniciatyvos „Globalūs regionai“. Šis projektas skirtas integruoti išvykusius lietuvius į savo gimtojo miesto, rajono gyvenimą ir tapti savo krašto ambasadoriais. Jų jau turime ne vieną.

Šią savaitę Kupiškio meno mokyklos dailės skyriuje lankėsi Norvegijoje gyvenanti Kupiškio krašto ambasadorė Sonata Knizikevičienė. Pamažu realybe virsta sumanymas Meno mokyklos jaunųjų dailininkų darbų parodą išvežti eksponuoti į užsienį.

Jurga BANIONIENĖ

Pirmi bendradarbiavimo vaisiai

Ketvirtadienį Kupiškio krašto ambasadorė Norvegijoje S. Knizikevičienė apžiūrėjo baigtą ir šiuo metu Meno mokyklos dailės skyriaus salėje eksponuojamą parodą. Kartu su Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vyriausiąja specialiste Irena Mockuviene, dailės mokytojomis aptarta, kaip darbus nugabenti į Norvegiją.

S. Knizikevičienė plačiau papasakojo, kaip užsimezgė bendradarbiavimas su Kupiškio meno mokykla.

„Kai Irena Mockuvienė pasiūlė tapti ambasadore, jos mintis buvo pabandyti pristatyti meno kūrinius Norvegijoje. Man ši idėja labai patiko, nes ką sukuria vaikai, visiems gražu pažiūrėti.

Pasikalbėjome su Meno mokyklos dailės mokytojomis, ėmėme galvoti apie temą.

Norvegijoje dabar akcentuojamas tvarumas, tvaresnis vartojimas, Oslas laikomas žaliąja sostine, atliekos rūšiuojamos, perdirbamos, pamaniau, kad kupiškėnai galėtų iš įvairių nebenaudojamų buityje daiktų sukurti darbus, kuriuos pristatytume Norvegijoje ir papasakotume apie norą gerinti aplinką ir pasaulį“, – tvirtino S. Knizikevičienė.

Plačiau skaitykite balandžio 8 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Šie Kupiškio meno mokyklos dailės skyriaus mokinių darbai bus eksponuojami Norvegijoje.
Autorės nuotraukos
Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video