2024/04/27

 

KAIP ATPAŽINTI AUTOMOBILIO ELEKTROS SISTEMOS GEDIMĄ?

Visi automobiliai turi vieną bendrą bruožą – jiems bet kada gali atsirasti elektros sistemos gedimų, nesvarbu, kokia automobilio markė, klasė, amžius ar eksploatacinė būklė. Yra keletas įspėjamųjų ženklų, kurie padeda išsiaiškinti, kokia yra automobilio problema. Šių požymių žinojimas gali padėti apsaugoti automobilį nuo nuolatinės žalos.

Nors elektros problemos yra keblios, žinodami jų požymius galėsite geriau paaiškinti specialistui. Visada kreipkitės į ekspertą, kad patyręs autoelektrikas išspręstų elektros sistemos problemas. Tvarkyti jas savarankiškai nepatartina. Atkreipkite dėmesį į toliau pateiktą dažniausiai pasitaikančių elektros problemų sąrašą.

Štai 4 dažniausiai pasitaikančios automobilio elektros problemos

1. Variklio starterio problemos

Yra daugybė priežasčių, dėl kurių automobilis neužsiveda, ir viena iš jų – sugedęs starteris. Kaip matyti iš pavadinimo, ši automobilio dalis yra tai, kas pradeda visą transporto priemonės eksploatavimo procesą. Net ir turėdami visiškai įkrautą akumuliatorių ir puikų generatoriaus diržą, niekur nepajudėsite, jei neveiks starteris.

Į ką atkreipti dėmesį: nedidelis starterio skleidžiamas „spragtelėjimo“ garsas. Jei šio garso negirdite, tikriausiai turėtumėte patikrinti starterį.

2. Automobilio akumuliatoriaus problemos

Patikrinote starterį ir jis iš tiesų skleidžia „spragtelėjimo“ garsą. Tačiau automobilis vis tiek neužsiveda. Tai reiškia, kad jūsų starterio laidai atsipalaidavę arba kad jūsų akumuliatorius išsikrovė. Akumuliatoriaus gedimai paprastai kyla dėl pažeidimų, prastos akumuliatoriaus eksploatavimo trukmės arba nuotėkio iš akumuliatoriaus.

Į ką atkreipti dėmesį: silpnos šviesos, neįsijungiantys žibintai arba neužsivedantis variklis. Tai aiškūs požymiai, kad akumuliatoriui reikia neatidėliotinos patikros.

3. Sutrikęs generatoriaus veikimas

Išsiaiškinote, kad akumuliatorius veikia gerai, todėl supratote, kad reikia patikrinti kintamosios srovės generatorių. Jei jis sugedęs, sumažėja galia ir automobilis pradeda lėtėti. Kadangi įkrova nepasiskirsto, automobilio elektros sistema pradeda mirgėti. Sugedusį generatorių reikia nedelsiant pakeisti.

Į ką atkreipti dėmesį: sumažėjusi automobilio galia ir staigus greičio sumažėjimas.

4. Trumpasis jungimas

Jei elektros grandinei suteikiama daugiau galios, nei ji gali išlaikyti, įvyksta trumpasis jungimas. Tai iš tikrųjų yra gana rimta automobilio elektros problema, nes dėl jos automobilis gali sudegti ir net sprogti!

Į ką atkreipti dėmesį: degančio plastiko kvapas vairuojant. Atkreipkite dėmesį į šį kvapą, nes jis gali rodyti, kad elektros grandinėje įvyko trumpasis jungimas.

„SEOvoras“ inf.

Užs. Nr.223

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video