2024/04/23

 

DAUGIABUČIUOSE NAMUOSE DUJŲ BALIONŲ ERA BAIGIASI

Banguolės Aleknienės-Andrijauskės nuotrauka

Nuo vasario 1 d. Aplinkos projektų valdymo agentūra priima paraiškas finansuoti suskystintų naftos dujų balionų daugiabučiuose namuose pakeitimą kitais energijos šaltiniais. Šios priemonės tikslas – užtikrinti dujų balionų pašalinimą iš daugiabučių namų ir saugų, patikimą elektros energijos ar gamtinių dujų tiekimą šių namų gyventojams.

Ar šia priemone naudojamasi Kupiškio rajone?

Jurga BANIONIENĖ

Skatina atsisakyti

Dujų balionai daugiabučiuose namuose kelia pavojų ne tik juos naudojantiems žmonėms, bet ir visiems kitiems daugiabučio namo gyventojams.

Nelaimės atveju daugiabučiuose namuose gelbėjimo darbai sudėtingi, tad šių dujų balionų turi būti galutinai atsisakyta kuo greičiau. Tuo tikslu valstybė ketvirtus metus iš eilės skiria paramą, ir gyventojams patiems papildomai nebereikia investuoti į dujų balionų keitimą.

Vienam butui skiriama iki 726 eurų: daugiabučių namų vidaus tinklų įrengimui ar pertvarkymui laiptinėse ir bendros paskirties patalpose – iki 242 eurų, namo butų elektros instaliacijos ar dujų sistemos pertvarkymui – iki 242 eurų, taip pat elektrinės arba dujinės viryklės įsigijimui – iki 242 eurų.

Plačiau skaitykite vasario 21 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video