2024/04/20

 

NUPUOŠTŲ EGLUČIŲ SURINKĖJAI PASTEBI NAUJŲ TENDENCIJŲ

Nuotrauka iš redakcijos achybo

Sausis ritasi į antrą pusę. Nuaidėjo nuskambėjo didžiosios metų šventės. Šį etapą simbolizavo ir prie atliekų konteinerių gyventojų suneštos nupuoštos eglutės. Kaip šiemet vyko tokių eglučių surinkimas. Kuo jis skyrėsi nuo kitų metų? Koks didžiosios miesto eglės likimas?

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Apie nupuoštų eglučių tvarkymą pasikalbėjome su UAB „Kupiškio komunalininkas“ Atliekų tvarkymo ir teritorijų priežiūros padalinio vadovu Linu Domža. Pasak jo, nupuoštas eglutes gyventojai buvo prašomi atnešti ir palikti prie atliekų surinkimo konteinerių.

Eglutės vežtos tris dienas. Sausio 9 dieną jų išvežtos dvi apie 6 kub. m talpos mašinos, sausio 11 dieną – dar viena tokia mašina, o sausio 12 dieną išgabenti eglučių, eglišakių likučiai.
„Nupuoštas eglutes, kaip ir kasmet, vežame į Didžiagrašių žaliųjų atliekų kompostavimo aikštelę. Ten eglutės smulkinamos ir kompostuojamos. Su miesto eglės šakomis taip pat pasielgta. Kamieną supjaustėme kaladėmis. Dar planuojama kai kuriose vietose pjauti medžių. Visų jų medieną išdalysime socialiai remtiniems asmenims kaip malkas pagal už miesto reikalus atsakingo Savivaldybės darbuotojo Lauryno Knizikevičiaus mums pateiktą tokių asmenų sąrašą“, – išsamiau paaiškino pašnekovas.

Paklaustas, ar pastebi kažkokių eglučių surinkimo pokyčių, L. Domža sakė, kad palyginti su praeitų metų situacija, šiemet eglučių surinkta daugiau. Matyti, kad nemažai kupiškėnų puošė kėnius, sidabrines eglutes, brangesnius, dailesnius spygliuočius. Gal žmonės geriau gyvena? Ankstesniais metais daugiausia būdavo puošiamos paprastos eglutės.

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video