2024/04/26

 

Kontrolierės ir mero nuomonė susikirto dėl pažeidimų

Kupiškio socialinių paslaugų centre Kontrolės ir audito tarnyba nustatė nemažai finansinių pažeidimų. Autorės nuotrauka

Rugpjūčio 30 dieną posėdžiavusi rajono Taryba nusprendė patvirtinti Kupiškio rajono savivaldybės 2021 metų biudžeto vykdymo ataskaitų rinkinį, nepaisant to, kad Kupiškio rajono savivaldybės Kontrolės ir audito tarnyba buvo nustačiusi Savivaldybės biudžeto vykdymo ir turto naudojimo pažeidimų.
Pristatant šį sprendimo projektą pasakyta tik tiek, kad pateikta minėtos tarnybos audito išvada ir sąlyginė nuomonė.
Bene daugiausia pažeidimų nustatyta Kupiškio socialinių paslaugų centre.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Kontrolės ir audito tarnyba nustatė, kad Kupiškio socialinių paslaugų centro direktorė Lina Buitvydaitė neteisėtai, be Kupiškio rajono savivaldybės mero potvarkių, pati sau du kartus savo įsakymais pasiskyrė 3 368,42 Eur premijas, padarydama finansinę žalą įstaigai. Jai rekomenduota užtikrinti, kad tie pinigai būtų grąžinti į rajono biudžetą.

Taip pat nustatyta, kad Kupiškio socialinių paslaugų centro direktorės L. Buitvydaitės įsakymais neteisingai 2021 metais išmokėtos priemokos už tiesioginį darbą su neįgaliaisiais (vyr. buhalterei, sekretorei-administratorei, buhalterei, direktorei ir kt.), įstaigoje buvo išmokėtos premijos už biudžetinės įstaigos veiklai ypač svarbias užduotis (kambarių puošimą Velykoms, Kalėdoms, šventėms – 43 darbuotojams, šventinių pietų ruošimą – 35 darbuotojams ir t. t.), neteisingai 20 darbuotojų atliekamas pareiginės algos kintamosios dalies mokėjimas, skirtas profsąjungos nariams.
Iš viso Socialinių paslaugų centre išmokėta 143 803,3 Eur premijų, priemokų.

Plačiau skaitykite rugsėjo 10 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF (4 Eur/mėn.)

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Grazi man ta linute nors tu ką…..

  • Gerb. seni, jeigu toks esate žiniuonis tai parašykite, keli ir kokie apleisti seneliai ir močiutes, kada nors gavo papildomai naudos? niekas niekada nedalina, tik maltiečiai, maisto bankas sušelpiai maistu, kam klaidinate skaitytojus? kaip tik visoms administratorems ir kitoms pareigas užimančioms ir premijas gaunančioms darbuotojoms reiketu pasidometi, kaip dirba soc darbuotojai su tais vargstančiais ir gyvenimo baigt negalinčiais žmogiukais

    • Teismas įrodys nekaltybę. Lietuvos teismai, patys humaniškiausi teismai pasaulyje. !

  • tokia jau lietuvių priedermė, kas kur prieina,tas ten ir vagia.

  • Viskas čia gerai. Direktorė iš pasiskirtų pinigų neturėjo jokios asmeninės naudos. Viską skyrė vienišiems ir apleistiems seneliams ir močiutėms Sau naudos neturėjo. Nei materialinės, nei jos reitingai pakilo. Ane Dainiuk? 🙂

    • SENI, ji neTUrėjo, turėjo jos vaikai užsieny pavasarot.

      • Tai kad nei vyro nei draugo, iš kur tie vaikai bus…

  • PAGALIAU GAL BUS TVARKA,!!!

  • Didžiule betvarke paslaugų centre tai tiesa, galu gale išaiškinta ir pašiojo buhalterijoj, baisu kaip metomi dirbančiujų pinigai, kokiomis sumomis, ir už ką mokami priedai ir premijos, ar dar galima gint kažką? o kokia netvarka pas senelius važinejančiu darbuotojų, kada nori atvažiuoja kada nori išvažiuoja, gerai kad močiute ar senelis susigaudo, arba yra kažkas iš savujų, už tai seneliai ir bijo tu darbuotojų isileist prižiuret , aišku yra ir puikių, bet tai vienetai, sekmes kontrolierei ko daugiau tokios betvarkes kelkit į viešumą.

Rekomenduojami video