2024/04/20

 

2023 METŲ „EUROVIZIJOS“ KONKURSAS NEGALI VYKTI UKRAINOJE

Scanpix nuotrauka

 „Eurovizijos“ dainų konkurso organizatoriai patvirtino, kad 2023 metų konkursas negali būti surengtas Ukrainoje dėl Rusijos vykdomo karo, nepaisant piktų Kyjivo protestų.

Ukrainos grupė „Kalush Orchestra“ praėjusį mėnesį laimėjo didžiausią pasaulyje gyvos muzikos renginį, todėl pagal taisykles šioje šalyje kitais metais jis turėtų ir vykti.

Tačiau birželio 17 dieną Europos transliuotojų sąjunga (EBU) pareiškė, kad karo nuniokota šalis negalės rengti 2023 metų šou – tai sukėlė gerbėjų visame žemyne nusivylimą ir Ukrainos vyriausybės reikalavimus pakeisti sprendimą.

„EBU visiškai supranta nusivylimą, kurį sukėlė pranešimas, kad 2023 metų „Eurovizijos“ dainų konkursas negalės būti surengtas Ukrainoje, šių metų nugalėtojos šalyje“, – sakoma jos pareiškime.

„Šį sprendimą lėmė EBU atsakomybė užtikrinti, kad būtų įvykdytos sąlygos, garantuojančios visų dirbančių ir dalyvaujančių renginyje, kurio planavimas turi būti netrukus pradėtas, visapusišką saugumą“, sakoma pareiškime.

EBU teigė, kad „Eurovizijoje“ paprastai akredituojama daugiau kaip 10 tūkst. žmonių, įskaitant filmavimo grupę, darbuotojus ir žurnalistus.

„Tikimasi, kad į renginį iš viso pasaulio atvyks dar 30 tūkst. gerbėjų. Jų gerovė yra mūsų pagrindinis rūpestis“, – sakoma EBU pareiškime.

ELTOS inf.

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video