2024/04/25

 

VYNO TAURĘ BUS GALIMA KELTI IR AUKŠTUPĖNŲ POILSIAVIETĖJE

Tarybos posėdyje dalyvavo ir vasaros kavinę Aukštupėnų poilsiavietėje atidarantis UAB „Ugmila“ direktorius Rytis Vieščiūnas.

Gegužės 26 dieną vykusiame Kupiškio rajono savivaldybės tarybos posėdyje per dvi valandas Tarybos nariai apsvarstė 37 pagrindinės darbotvarkės klausimus ir vieną papildomą klausimą. Didelių diskusijų nekilo. Ilgiau sustota tik dėl vieno.

Prieš mėnesį buvo priimtas sprendimas dėl poilsio ir turizmo teritorijos ir kurortinio, poilsio ir turizmo sezono laikotarpių nustatymo Kupiškio rajone verstis mažmenine prekyba alkoholiniais gėrimais, kurių tūrinė etilo alkoholio koncentracija neviršija 15 procentų.

Tada nutarta, kad sezono metu prekyba silpnu alkoholiu bus leidžiama tik vienoje vietoje – Lauryno Stuokos-Gucevičiaus aikštėje. Tačiau gavus vieno verslininko prašymą, prie šios temos politikams vėl teko grįžti.

Jurga BANIONIENĖ

Klausimą dėl poilsio ir turizmo teritorijos ir kurortinio, poilsio ir turizmo sezono laikotarpių nustatymo Kupiškio rajone verstis mažmenine prekyba alkoholiniais gėrimais, kurių tūrinė etilo alkoholio koncentracija neviršija 15 procentų, pakeitimo pristatė Savivaldybės Teisės skyriaus vedėja Jovita Bakanaitė-Talačkienė.

Ji informavo, kad atsižvelgta į konkrečios įmonės gautą raštą ir prašymą keisti sprendimą, neapsiribojant viena silpno alkoholio prekybos vieta sezono metu, o numatyti visas Kupiškio rajono savivaldybės viešąsias vietas ir fizinių ar juridinių asmenų nuosavybės teise ar kitais pagrindais valdomos, naudojamos teritorijos, kuriose nuolat ar nustatytu laiku gali poilsiauti ir lankytis rajono gyventojai ir svečiai. Todėl teikiamas šis sprendimo projektas.

Gautas UAB „Ugmila“ direktoriaus Ryčio Vieščiūno pasirašytas prašymas, kuriame išdėstyti ketinimai užsiimti komercine veikla ir teikti viešojo maitinimo paslaugas, kartu užsiimti mažmenine prekyba alkoholiniais gėrimais stacionarioje viešojo maitinimo vietoje, įrengtoje paplūdimyje prie Kupiškio marių, Aukštupėnų poilsiavietėje.

Pakalbintas R. Vieščiūnas tvirtino, kad jau stovi stacionarus pastatas su terasa vasaros kavinei.

Plačiau skaitykite gegužės 28 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video