2024/04/16

 

NEĮGALIŲJŲ ŠVENTĖJE PADĖKŲ IR NUOŠIRDŽIŲ LINKĖJIMŲ LIETUS

Kupiškio krašto žmonių su negalia sąjungos valdybos nariai su šventės svečiais.

Balandžio 22 dieną Kupiškio kultūros centre vyko Kupiškio krašto žmonių su negalia sąjungos 25-erių metų sukakties paminėjimo šventė. Čia jos dalyviai rinkosi po šv. Mišių Kupiškio bažnyčioje.
Į šventę buvo atvykę ne tik rajono Savivaldybės vadovai, atsakingi specialistai, bet ir Europos Parlamento, Seimo nariai ar jų atstovai, taip pat kitų šalies nevyriausybinių organizacijų, vienijančių neįgalius žmones, vadovai ir atstovai, sąjungos narių artimieji.
Kupiškio krašto žmonių su negalia sąjungos kūrėjams, aktyviausiems jos nariams svečiai įteikė padėkas. Koncertavo Kupiškio kultūros centro Subačiaus padalinio dainininkės. Vėliau visi renginio dalyviai pakviesti prie vaišių stalo Kultūros centro vitražų salėje.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Renginio vedėja Violeta Kunskienė jo dalyviams priminė, kad Kupiškio krašto žmonių su negalia sąjunga įkūrta 1997 metais.
Pirma šios organizacijos pirmininkė iki 2010 metų buvo Palma Skrebienė. Nuo 2010 iki 2022 metų šias pareigas ėjo Gediminas Virbickas. Šiemet organizacijai pradėjo vadovauti Benediktas Lukoševičius.
Per dvidešimt penkerius metus sukauptas didelis nuveiktų darbų kraitis. Vykdytos socialinės integracijos programos, organizuotas meninis užimtumas, kelionės, sportinė veikla. Daug dėmesio skirta didinant neįgaliųjų savarankiškumą, suburtos reabilitacijos ir savipagalbos grupės, teiktos įvairios paslaugos neįgaliesiems.
Originaliai eiliuota forma šios organizacijos veiklą apžvelgė jos narė Gražina Pelenienė.

Plačiau skaitykite balandžio 26 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF (4 Eur/mėn.)

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video