2024/04/29

 

KOKIA TURI BŪTI VAIKŠČIOJIMUI SKIRTA APRANGA BEI AVALYNĖ?

Nesunku pastebėti, kad vaikščiojimas – pati naudingiausia fizinė veikla, kokią tik galime užsiimti. Visų pirma verta pabrėžti, kad ji tinka visiems, nepriklausomai nuo amžiaus, lyties ir kitų kriterijų. Na, o sąrašas, kodėl vaikščiojimas yra naudingas mūsų kūnui, yra labai labai ilgas. Visų pirma, reikia pasakyti, kad tai stiprina įvairias mūsų kūno raumenų grupes bei didina fizinę ištvermę. Taip pat – pagerina lankstumą ir degina kalorijas, stangrina kūną, gerina miego kokybę ir net nuotaiką. Be to, vaikščiojimas yra įvardijamas ir kaip puiki, o svarbiausia – visiškai natūraliai ir nieko nekainuojanti prevencinė priemonė nuo daugybės įvairių ligų. Taigi, vaikščioti verta ir kuo dažniau bei ilgiau tai darysite, tuo geriau. Visgi, taip pat svarbu pabrėžti, kad siekiant užtikrinti maksimalią šios veiklos naudą jūsų kūnui, labai svarbu, pasirinkti tinkamą aprangą ir avalynę. Įdomu tai, kad dauguma žmonių vis dar galvoja, jog visai nesvarbu, ką dėvės bei avės vaikštynių metu. Tačiau tai – labai didelė klaida. Atminkite, kad tiek apranga, tiek avalynė, turi būti tinkamai parinkta. Taigi, kokia turi būti šiai veiklai skirta avalynė bei apranga?  Jau netrukus įvardinsime svarbiausias savybes, o kol kas verta priminti, kad puikiu pasirinkimu gali tapti ir tommy hilfiger batai.

Kalbant apie tai, kokia turi būti vaikščiojimui skirta avalynė, pirmiausia reikia pabrėžti, kad jūsų dėmesį ir turėtų patraukti vaikščiojimui skirti bateliai. Dauguma žmonių galvoja, kad nenutiks nieko blogo, jei tarkime pasivaikščiojimas vyks avint klasikinius batus ar balerinas. Taip, tikrai nenutiks nieko blogo, jei avėdami tokius batus nueisite vieną ar kitą kilometrą. Tačiau, jei jūsų tikslas – ilgos vaikštynės ir tikrai ne 1 ar 2 kilometrai, o galbūt 6 – 7, keliolika ar ne keliasdešimt kilometrų, tokiu atveju, reikalingi iš tiesų ypatinga, tam tikrus reikalavimus atitinkanti avalynė. Visų pirma, atkreipkite dėmesį į tai, kad oras yra už lango – jei pasivaikščiojimas vyks vėsiuoju metų laiku, svarbu rinktis šiltą, jūsų kojas nuo šalčio bei drėgmės gerai galinčią apsaugoti avalynę. Na, o tokiu atveju, jei už lango jau pavasaris ar vasara, ypač svarbu rinktis šiems metų laikams pritaikytą avalynę. Tiesa, svarbu akcentuoti ir tai, kad bet kuriam metų laikui, tiek vasarai, tiek žiemai, vaikščiojimo avalynė, turi puikiai praleisti orą, tokiu atveju, bus išvengta perkaitimo. Taip pat svarbu rinktis ir tokią avalynę, kuri užtikrinti puikų sukibimą su  kelio danga, tokiu atveju, ėjimas bus kur kas kokybiškesnis, tolygesnis, ir, žinoma, kur kas naudingesnis jūsų kūnui. Jei renkatės užvarstomus batus, tokiu atveju rinkitės tokius, kurie turi efektyvią užvarstymo sistemą, kad net pačiu aktyviausiu momentu, batai neatsirištų ir  nesukeltų traumos tikimybės. Na, o čia, jūsų laukia dar platesnė informacija apie tai, kokie turi būti vaikščiojimui skirti batai.

Na, o kalbant apie tai, kokia turi būti vaikščiojimui skirta avalynė, visų pirma, atkreipti dėmesį į vieną svarbią detalę: kuo lauke vėsiau, tuo daugiasluoksniškesnė turėtų būti jūsų apranga. Taigi, kuo lauke vėsiau, tuo daugiau aprangos sluoksnių (net 4 ar 5), reikėtų pasirinkti, tačiau bet kokiu atveju verta laikytis ir dar vienos taisyklės: visų  drabužiai, kuriuos pasirinksite, turi būti pralaidūs orui. Jei po vaikštynių pernelyg suprakaitavote, tai labai tikėtina, kad jūsų drabužiai nėra pakankamai pralaidūs orui.

Taigi, dabar jau žinote, kokiomis svarbiausiomis savybėmis, turėtų pasižymėti vaikščiojimui skirta avalynė bei apranga. Na, o jei domina būtent tokių gaminių įsigijimas, turėtumėte spausti čia.

Pigu.lt inf.

Užs. Nr. 410

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video