2024/04/25

 

ŽADA ĮRENGTI GREIČIO RIBOJIMO KALNELIUS IR BAIGTI ASFALTAVIMĄ

Asociatyvi Jurgitos Žiukaitės nuotrauka

Praėjusią savaitę vyko nuotolinis Kupiškio rajono savivaldybės mero pavaduotojo Augenijaus Cesevičiaus ir Savivaldybės administracijos direktoriaus Kęstučio Jakšto susitikimas su VĮ Lietuvos automobilių kelių direkcijos atstovais. Šiame susitikime dalyvavo ir Seimo narys Jonas Jarutis.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Asta Vilimė, Savivaldybės Vidaus administravimo skyriaus vyriausioji specialistė, informavo, kad per susitikimą kalbėta apie eismo saugumo situaciją Skapiškyje, Pandėlio ir Vilniaus gatvėmis. Ten pastaraisiais metais padidėjo eismo (ypač krovininių automobilių) srautas. Svarstyta, kokių eismo saugumo priemonių reikia imtis, kad šie kelio ruožai taptų saugesni visiems eismo dalyviams ir būtų išvengta galimų nelaimingų atsitikimų kelyje.

Kadangi šios gatvės priklauso Lietuvos automobilių kelių direkcijai, nuspręsta, kad per 2–3 metų laikotarpį ji tose gatvėse įrengs greičio ribojimo kalnelius.

Taip pat buvo iškeltas klausimas dėl Kupiškio ir Panevėžio rajonuose esančios 3 km valstybinės reikšmės rajoninio kelio Nr. 2412 Akmeniai–Miliūnai atkarpos (atkarpos ilgis Kupiškio rajone yra 2,181 km, Panevėžio rajone – 0,883 km) asfaltavimo. Kelių direkcija 2022 metais rengia naują metodiką dėl žvyrkelių asfaltavimo. Naudojant naują metodiką bus įvertintos galimybės asfaltuoti minėtą kelio ruožą.

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Jo, apie asfaltavimą. Važiuojant link Antašavos dobės užpiltos juodu subyrėjusiu marmalu, gal čia buvo remontuotos duobės? Jėga.

  • Važiuojant leistinu greičiu kalneliai gadina automobilių pakabą. Kas atlygins autosaugumoablavukų sukurtus nuostolius? Niekas? Teisingai. Tam jie ir Valstybiniai Ablavukai.

Rekomenduojami video