2024/03/29

 

VYRIAUSYBĖ PRIĖMĖ SPRENDIMĄ DĖL KAUKIŲ DĖVĖJIMO PRIEVOLĖS VAIKAMS

Apgavikai, pasinaudodami koronaviruso pandemija, rado būdą pasipelnyti – didelėmis kainomis siūlo įsigyti apsauginių priemonių ir netgi „stebuklingų“ vaistų nuo COVID-19. Specialistai perspėja nesusivilioti tokiomis prekėmis ir nesusigundyti pirkti greitųjų koronavirusą nustatančių testų – geriausiu atveju jums bus įbruktas nėštumo testas. Blogiausiu – liksite be prekės ir be pinigų. SAM nuotrauka

Vyriausybė trečiadienį apsisprendė dėl kai kurių visuotinio karantino sąlygų Lietuvoje patikslinimo. Ministrų kabinetas pritarė Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) siūlymui nustatyti, kad vaikams, vyresniems nei 6 metai, ikimokyklinio, priešmokyklinio ir pradinio ugdymo proceso metu nebūtų taikomas reikalavimas dėvėti nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones (veido kaukes, respiratorius ar kitas priemones).

Vyriausybei priėmus šį sprendimą apsauginės kaukės ugdymo įstaigose bus privalomos mokiniams nuo 5 iki 12 klasės.

Taip pat Vyriausybė pritarė siūlymui pakeisti nuostatą dėl viešojo maitinimo įstaigų veiklos. Nutarta, kad viešojo maitinimo paslaugos būtų teikiamos ne tik įmonių, įstaigų ar organizacijų, kuriose vykdomas pamaininis darbas, darbuotojams, bet ir ugdymo, socialinių paslaugų, asmens sveikatos priežiūros, krašto apsaugos, pataisos įstaigose, tardymo izoliatoriuose, Valstybės sienos apsaugos tarnybos prie Vidaus reikalų ministerijos Užsieniečių registracijos centre ir kitose įstaigose, kuriose būtina užtikrinti maitinimą pagal įstaigos veiklos specifiką.

Galiausiai nuspręsta, kad tais atvejais, kai atitinkamos darbo funkcijos atliekamos valstybės ir savivaldybių institucijose, įstaigose, valstybės ir savivaldybių valdomose įmonėse, turi būti užtikrinamos valstybės lygio ekstremaliosios situacijos operacijų vadovo nustatytos asmenų srautų valdymo, saugaus atstumo laikymosi, būtinos visuomenės sveikatos saugos, higienos, asmenų aprūpinimo būtinosiomis asmeninėmis apsaugos priemonėmis sąlygos. Taip pat būtinosios sąlygos būtų nustatomos ir aukšto meistriškumo sporto varžyboms, kai jos vyksta be žiūrovų.

ELTA

 

SAM nuotrauka

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video