2024/04/20

 

SUBAČIAUS GIMNAZISTŲ RANKOSE – BRANDOS ATESTATAI

Praėjęs šeštadienis Subačiaus abiturientams buvo ypatingas. Tądien per iškilmingą ceremoniją 70-osios laidos dvyliktokams įteikti brandos atestatai.

Vilė LEŠČINSKIENĖ

Šventinė popietė abiturientams ir jų artimiesiems prasidėjo Subačiaus šv. Pranciškaus Asyžiečio bažnyčioje. Ten šv. Mišias aukojo ir šventinį pamokslą sakė parapijos kunigas Vidmantas Bloškis.

Po šv. Mišių visi susirinko į Subačiaus gimnazijos kiemą, kur surengta iškilminga brandos atestatų teikimo šventė.
Sveikinimo kalbą tarė gimnazijos direktorė Vida Šeškuvienė, pavaduotoja Aušra Tvarijonienė.

Taip pat kalbėjo Kupiškio r. Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vedėja Jurgita Trifeldienė, tėvų vardu – Violeta Kunskienė. Klasės auklėtoja Rimutė Nekrašinskienė palinkėjo auklėtiniams atkakliai siekti savo svajonių ir visada prisiminti artimiausius žmones.

Pasidžiaugta ir 70-osios laidos pasiekimais – abiturienčių Austėjos Grucytės, Almos Mikonytės, Miglės Nagrockytės aukštais laikytų egzaminų vidurkiais, Kornelijaus Petronio gerai išlaikytu (gavo 91 balą) informatikos egzaminu. Tai geriausias valstybinio informatikos egzamino įvertinimas visame rajone. Dianai Drebickytei įteiktas padėkos raštas už pavyzdingą pamokų lankomumą. Aurimas Pilotas šiemet baigė Kupiškio rajono kūno kultūros ir sporto centre imtynių programą. Vaikinui įteiktas neformaliojo vaikų švietimo pažymėjimas. Taip pat apdovanotas aktyvus ir meniškas abiturientas Almantas Kunskas už asmeninius pasiekimus.

Renginį užbaigė sugiedotas mokyklos himnas, nuleista Lietuvos Respublikos vėliava. Bet visi neskubėjo skirstytis – abiturientai ir jų artimieji fotografavosi, linkėjo vieni kitiems kuo geriausios kloties.

Šiemet brandos atestatai įteikti 14 Subačiaus gimnazijos mokinių. Keturi gimnazistai atsiimti brandos atestatų neatvyko dėl asmeninių priežasčių.

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video