2024/04/18

 

VAŽIAVO GELBĖTI KAČIUKŲ – RADO MIRUSĮ ŽMOGŲ

Miręs vyras sunkiai sirgo ir gyveno netvarkingai – pats mėgo alkoholį, į svečius ateidavo panašūs sugėrovai.

Liepos 5 dieną Subačiaus miestelyje nutiko šiurpus įvykis. Nebepakęsdami parazitus platinančių, daržus kapstančių ir į svetimus kiemus landžiojančių ligotų kačių, kaimynai iškvietė gyvūnų globos darbuotojus, kad kuo greičiau atvyktų ir alkoholį mėgstančio kaimyno katėmis deramai pasirūpintų. Laukdamos gyvūnų gelbėtojų, kaimynės kačių savininką rado negyvą – žmogus jau sėdėjo sustingęs prie savo stalo.

Vilė LEŠČINSKIENĖ

Kraupus radinys

Susisiekėme su Subačiaus miestelyje gyvenančia Laimute. Mirusio vyro kaimynė neslėpė, kad jis mėgo išgerti ir gyveno netvarkingai. „Kaimynas su žmona atsikraustė iš Panevėžio. Labai nerimti žmonės buvo. Gerdavo, nedirbdavo. Ateidavo tokių pat draugų, kartu lėbaudavo visi.

Gyvūnų prieglaudos darbuotojai atskubėjo gelbėti kačių iš Vilniaus. Būtų ir jų šeimininką aptvarkę, jį pakalbinę, tik šį jau rado mirusį.
VšĮ „Vyšnių sodas“ nuotraukos

Grindys amžiais neplautos, parūkydavo ir mesdavo nuorūkas po stalu. Brolis iš Panevėžio atvažiuodavo, bet atveždavo valgyti ir paduodavo, į vidų neidavo. Kol žmona buvo gyva, turėjo jie kačių, bet labai daug neprisiveisdavo. Kai kaimynas susirgo sunkia liga, situacija dar labiau suprastėjo – išgėrinėjimai tęsėsi, katės nevaldomai dauginosi“, – pasakojo kaimynė.

„Vyšnių sodui“ pavyko sugauti 11 kačiukų. Vienu kačiuku pasirūpino Panevėžio beglobių gyvūnų organizacija, du priglaudė privati globėja Anykščiuose. Kitais aštuoniais rūpinsis „Vyšnių sodo“ darbuotojai.

Anot subatėnės, problema dar labiau išopėjo pavasarį, kai pasipylė nauja vada kačiukų. Katės lįsdavo į svetimus namus, vogdavo maistą, kapstė daržus. Laimutė tikino net pirkusi kačių maistą, bet kurgi savomis lėšomis daugiau nei dešimties kačių bandą išmaitinsi. Čia moteriškei pagelbėjo anūkė Klaudija, kuri paskambino Vilniuje įsikūrusiai gyvūnų organizacijai VšĮ „Vyšnių sodas“ apie šią bėdą.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video