2024/04/20

 

VICEMERAS AURIMAS MARTINKA SKIRIASI SU SOCIALDEMOKRATAIS

Ketvirtadienį baigus svarstyti rajono Tarybos posėdžio darbotvarkės klausimus, Tarybos narių laukė netikėta vicemero Aurimo Martinkos parengta staigmena. Jis perskaitė pareiškimą, kur išsakė savo apsisprendimą pasitraukti iš socialdemokratų partijos. Kol kas neaišku, kokie sprendimai bus priimti dėl vicemero posto. Ar jis ir toliau liks A. Martinkos rankose?

Audinga SATKŪNAITĖ

Taurė pildyta pamažu

Kad vicemeras A. Martinka rengiasi paskelbti pareiškimą, Tarybos posėdžio pradžioje pranešė Tarybos pirmininkas, meras Dainius Bardauskas. Maždaug dvi valandas trukusio posėdžio pabaigoje A. Martinka pareiškė, kad jis apsisprendė nuo lapkričio 30 dienos trauktis iš Lietuvos socialdemokratų partijos, kuriai priklausė 25 metus.

„2018 m. lapkričio mėnesį Lietuvos socialdemokratų partijos Kupiškio skyriaus tarybos posėdyje, svarstant skyriaus rinkimų programą, mano asmuo buvo įvardytas, kaip grėsmė nepakankamai socialdemokratų idėjų sklaidai Kupiškio rajono bendruomenei.

Pripažinsiu, pastaruoju metu tikrai nepritariau skyriaus pirmininko ir jo aplinkos nepagrįstiems išpuoliams prieš principingai dirbančius Savivaldybės skyrių ar įstaigų vadovus bei neobjektyviam jų darbo vertinimui. Nebuvau pakantus neprofesionalių, mano požiūriu, netinkamų toms pareigoms partiečių protegavimui ar bandymui juos įdarbinti vos tik atsilaisvinus pareigoms“, – priežastis, kurios lėmė sprendimą trauktis iš Socialdemokratų partijos, besibaigiant Tarybos posėdžiui išdėstė A. Martinka.

Po posėdžio kalbintas vicemeras sakė, kad savo pareiškimo tekstą koregavo kelis kartus, nes vienu momentu norėjosi mintis išsakyti griežčiau ir pateikti daugiau faktų. A. Martinka tikino, kad toks sprendimas brendo seniai, nes jis nėra greitų ir kardinalių sprendimų šalininkas.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • 111 Ogi visi ir pavydit jog socdemai turi tvarkinga reiklu vadova, jums iki jo kaip…. atsirado tvarka partijoje, vykdomi isipareigojimai.O Martinkai senai nepatiko tvarka, megsta jis betvarke ir pagyruniskas kalbas.Taip kad pavydekit. Omartinka dabar prasys Aleksandraviciau priemimo tik idomu prie ko plosis Paulauskiokas,,,,,, kur daugiau paimti mazna….

  • Na rajono Socdemai bestuburiai bunant valdzioje su valstieciais baseina state prie Levens,kai valdzioje su konservatoriais tai baseina jau stato prie Purieno gatves tai kur mielieji statysit ar nera nuomones,o taryboje per abu laikotarpius buvo Martynka ir Cesevicius apsispreskit ko norit ir sieket pagaliau.Is vis Socdemai patys suvalgo savo skyriaus vadovaujancius,vienam duoda isgerti ir leidzia vaziuoti veliau patys kele vaju kitam rado kitu grieku ir abu vicemerai,dabar perspektyvoje po siu rinkimu po keliata metu krenta sio pirmininko ir jo grupuotes galva tai tik laiko klausimas

  • Silpni abu nuo socdemu, manyciau, kad mazai sansu.

  • Tai ko Auruti nepasakai, kad su Aleksandravičium kuris tave vertė iš posto ir jo kompanija į rinkimus eini? Todėl ir iš partijos pabėgai, o kam dabar istorijos pamokėles duosi, savo buvusiems bendražygiams? Kur tavo „tyra“ moralė? O dar meru nori būt, tegu melioracijos megėjas kandidatuoja, ko tave kiša?

  • Kur tie Bardausko priesai? Jis niekam blogo nera padares, taigi gali tureti nebent idejiniu oponentu,bet ne priesu. Galvoju,kad vel bus isrinktas.

    • ir kuo pasireiškia Bardausko gerumas?

      • Ir kuo pasireiškia jo blogumas.Be abejonės bus išrinktas meru.

  • Baikit žmogeliukai. Kaimas vienas, pykčio daug. Manau bus iš ko rinktis,tik svarbiausia rinkinės atsakingai. O kiekvieną žmogų apkakokt visada pasiruošę. Stiprybės kandidatams!!!!

  • Didžiausia klaida socdemų buvo ta, kad iš viso delegavo Martinką į vicemerus. Šis ponas vos nesugriovė švietimo, žemino ir niekino mokytojus. Va ir proga socdemams, jei turite stuburą tai parodykite jį ir nedelsiant šį poną verskite iš posto. Tegu sėdi prie suskilusios geldos. Manau rinkėjai bus protingi ir nebalsuos už šį poną ir nerinks į tarybą.

  • matosi,rinkimai bus rimti,manau,galutinė kova bus tarp Poviliuko ir Eugenijaus. Dainius jau per daug priešų per 4 metus įsigijo,vėl bus perversmas ir nauja šluota.

  • Miela Aleksandrina,jeigu jums geras Bardauskas tai nereiškia,kad ir kitiems geras,parodė jis jau savo tikrą veidą,bet dar ir po kaukę yra likę,rasim ką rinkti nes kaip girdisi pasirinkimo bus nes bus ir kitų kandidatų jūsų šitas visų liaupsinimas per visus komentarus tai jau tikrai net bloga,liaupsina popina kaip kokį mažą vaiką.Na santūrumo truputi.

  • Tegu skiriasi tie partinukai, visai nesvarbu. Meras vel bus Bardauskas-nes nei vienas is tu dvieju negali geriau, tai nebutina jiems siulytis.

  • Bičiuliui pats rajono partijos skyriaus pirmininkas susirinkimo metu prisipažino, kad priimdamas į tarybą ir pavaduotoju naujai iškeptus Socdemu-darbo partijosUspaskichininkus narius pažeidžia statutą dar neleido 3 retinguoti susirinkimui į rajono taryba tai jau pasilenkė su etika moralė principais nekalbant apie įstatus

  • Labai keista, kad Aleksandravičius „priglaudė“ savo komitete, juk pats siūlė Martinkai važiuoti į darbą su traktoriumi, kad pakelės žolę nupjautų 😀 …O gal šitaip prisitrauks sau darbininką? 😀

  • Na taip ir buvo Cesevičius ne būtų buvęs nei pirmininku nei tarybos nariu be Aurimo.Jis buvo prikibęs prie Aurimo kaip turi būt kol tapo ir skyriaus pirmininku ir tarybos nariu tik Aurimo dėka nes tuo metu Aurimas buvo tarybos nariu, skyriuje turėjo didelį palaikymą Aurimas.Kaip sako bukim biedni,bet teisingi ir pripažinkim,kad taip buvo.Tol buvo gera draugystė kol buvo reikalingas,o dabar kas dedasi melas,šmeižimas,bet jam ir kiti nariai nereikalingi, nei Mažeikienė nors ir jinai prie partijos darbo daug prisidėjo ir renginių surengė nemažai,bet jam niekas netinka viskas negerai ką be darytum.

  • Jei buvo socdemuose blaivus protas -tai tik Aurimas. Girdėjau , kad save gerbiantys (,kitų neėdantys) partiečiai taip pat pasitrauks su juo… O tas „,mėlynakis gražuolis” SIAUBO pravarde (praeityje)-pasirodo tik esąs smulkus niekšelis….

  • to 111. Jei nežinai kas buvo iš tikrųjų, nereikia skleisti melo ir klaidinti skaitytojų. Manau, kad čia rašė tas partijos narys, kuris nepakliuvo į sąrašo pirmą dešimtuką. Nei įstatai, nei statutas nepažeistas, nes yra esminiai pakeitimai. gaila, kad tokie asmenys tik drumsčia vandenį. O į vicemero postą kaip tik Cesevičius ir atvedė Martinką. Ir jį palaikė interpeliacijos metu. O kad bendrapartiečiai neišrinko kandidatu į merus – čia jau jo paties problemos, nereikia kaltinti kitų. Kažkaip nesiseka socdemams su vicemerais. PAskutiniais mėnesiais parsiduoda kitiems už šiltesnę kėdę. Bet kad ir pas Zigmą tik trečias numeris. ni koks vaizdelis, kaip sako Uspaskichas

  • Aurimai pats atvedei Ceseviciu i virsune pas Socdemus is partijos padarytas beveik UAB nieko nuostabaus buves kolukio pirmininkas vadovauja kaip kolukio valdybai,neziurint partijos istatu ir statuto juos pazeidineja,pries sekancius rinkimus tavo vietoje atsidur Eugenijus….Kur matyta ta pacia diena gaut partijos nario pazymejima gaut pirmininko pavaduotojo ranga tarybos ir prezidiumo nario skyriuje,,,,nors pries keliata savaiciu buvo Darbo partijos pirmininku Virginijau atsipeikiok turek morale.nors esi geras deribininkas

  • O visai galėtų tas Aurimas ir vėl grįžti atgal į istorijos mokytojo darbą…

    • Ir koks gi iš jo mokytojas bus geriau jeigu negriš.

  • Koks geras buvo posedis-dvi fantastiškos naujienos vienoj dienoj!Išeina Martinka ir Šližauskienė!!! Gaila,kad tik dabar abu susiprato,jog nieko gero nedarė Kupiškiui.
    Socdemai,vykit dar ir Paulaucką is partijos. Jis jus tik žemyn tempia.

  • Išede normalų žmogų socdemų galva, sekmes Aurimai, nepasiduok ir pirmyn.

  • visas Kupiškis pasijuoks, kaip greitai šis ponas liko prie suskilusios geldos

Rekomenduojami video