2024/04/19

 

PASAULINĘ KULTŪROS DIENĄ – GARBINGOS NOMINACIJOS IR FORTEPIJONO RATUKAI

Šiais metais pagerbti nominacijomis „Už nuopelnus Kupiškio krašto kultūrai“ žmonės nusifotografavo su renginio svečiais ir nominacijų steigėjais. Autorės nuotrauka

Šiais metais pagerbti nominacijomis „Už nuopelnus Kupiškio krašto kultūrai“ žmonės nusifotografavo su renginio svečiais ir nominacijų steigėjais.
Autorės nuotrauka

Praėjusį sekmadienį, balandžio 15 dieną, Kupiškio kultūros centre paminėta Pasaulinė kultūros diena ir trečią kartą surengta nominacijų „Už nuopelnus Kupiškio krašto kultūrai“ įteikimo ceremonija. Renginį vedė ir dainavo solistas Jonas Sakalauskas, akordeonu grojo Tadas Motiečius, pasirodė ansamblio „Vilniaus mušamieji“ duetas Artūras Maniušis ir Martynas Stonkus. Kultūros darbuotojų pagerbti atvyko Savivaldybės, Seimo atstovai.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Daugiau nominantų

Vašingtone 1935 m. balandžio 15 dieną daugiau nei dvidešimt šalių pasirašė sutartį, kuri šiandien vadinama Taikos paktu. Sutartis pasirašyta dėl meno ir mokslo įstaigų bei istorinių paminklų išsaugojimo karo ir taikos metu. Dabar šią dieną visame pasaulyje plazda Taikos vėliava ir švenčiama Pasaulinė kultūros diena.

Balandžio 15 d. popietę į renginį Kupiškio kultūros centre besirenkančių kultūros darbuotojų ir svečių laukė raudonas kilimas, vienas iš pagarbos ženklų, nutiestas didžiosios salės link. Žvaliai ir šventiškai nusiteikti skatino mušamųjų dueto iš Vilniaus ritmai.

„Neatsitiktinai Kupiškio kultūros apdovanojimų simboliu tapo, pasak legendos, milžinų supilto Kupiškio piliakalnio atvaizdas. Žmonės, kuriantys kultūrą, visą savo gyvenimą pila savo piliakalnius, o laiptai į žvaigždes simbolizuoja jų neišsenkamą siekį kilti vis aukštyn ir aukštyn. Nuostabiausia, kad kultūra – bene vienintelė vieta, kur žmogus, pats kildamas aukštyn, vedasi su savimi didžiulę bendruomenę. Veda link šviesos, tikėjimo, grožio, gėrio ir, žinoma, vilties“, – prieš apdovanojimų ceremoniją kalbėjo renginio vedėjas J. Sakalauskas.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video