2024/04/26

 

PRIESAIKOS ŽODŽIUS TARĖ IR KUPIŠKYJE, IR MAURICIJUJE

Jaunavedžiai neretai laimingos santuokos recepto bando ieškoti skaičiuose, todėl rinkdamiesi tuoktuvių datą atsižvelgia į pasikartojančius skaičius. Metanojos Žilėnaitės nuotrauka

Kupiškio rajono savivaldybės Civilinės metrikacijos skyriaus santuokų ir skyrybų statistika atskleidžia, kad žmonės nebijo atsisveikinti su gyvenimo pakeleiviais, su kuriais kartu nueita beveik pusė amžiaus. Kol vieni suka skirtingais keliais, antri vienas kitam pasižada tolimiausiuose pasaulio kampeliuose.

Audinga SATKŪNAITĖ

Užsienyje susituokė daugiau

Praėjusiais metais Kupiškio rajone susituokė 93 poros, iš kurių 46 priesaikos žodžius vienas kitam tarė Civilinės metrikacijos skyriuje, o 37 – apylinkės bažnyčiose. Susituokusių porų, palyginti su 2016 metais, sumažėjo vos dviem, bet tuoktuvių ceremonijų padaugėjo užsienyje. 2017 metais savo gyvenimus svetur sujungė dešimt porų, o 2016 metais tokių buvo vos keturios.

„Tiek bažnytinės, tiek registruotos užsienyje santuokos buvo įtrauktos į apskaitą tokia pačia tvarka, kaip ir visi dokumentai, kurie į mūsų rankas patenka iš užsienio“, – sakė Kupiškio rajono Civilinės metrikacijos skyriaus vedėja Birutė Kopūstienė.

Praeitų metų santuokų vieta labai įvairi. Užsienyje tuoktuves dažniausiai rinkosi tada, kai vienas iš ceremonijos dalyvių yra lietuvis, o antras – užsienio šalies pilietis. Lietuvė ir italas susituokė Italijoje, Švedijoje lietuvė ištekėjo už Nigerijos piliečio, dvi rajono gyventojos santuokos saitais Jungtinėje Karalystėje susisiejo su anglais, viena lietuvaitė susituokė su Turkijos piliečiu. Sankt Peterburge kupiškėnas pasižadėjo Rusijos pilietei.

Kai kurie rajono gyventojai savo tuoktuvių ceremonijos vieta taip pat rinkosi užsienio šalis. Lietuviai tuokėsi Latvijoje, Vokietijoje, Jungtinėje Karalystėje ir netgi egzotiškoje Mauricijaus Respublikoje.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video