2024/03/28

 

PETICIJA EUROPAI: SĄJUNGOJE NEGALI BŪTI ANTRARŪŠIŲ ŪKININKŲ

Lietuvos žemės ūkio ir maisto taryba imasi iniciatyvos Europos Parlamentui įteikti peticiją su Lietuvos piliečių parašais, patvirtinančiais, kad „Sąjungoje, kurioje visi lygūs, negali būti antrarūšių ūkininkų“.

Ada DVARIONAITĖ

Lietuvos žemės ūkio ir maisto taryba vienija penkias žemdirbiškas organizacijas – Lietuvos ūkininkų ir šeimos ūkių sąjungas, pieno, grūdų gamintojų ir žemės ūkio bendrovių asociacijas. Trumpoje peticijoje yra vienas pagrindinis reikalavimas: „Mes, žemiau pasirašiusieji, reikalaujame, kad tiesioginės išmokos pradedant 2021 metais, Lietuvos žemdirbiams būtų mokamos ne mažesnės kaip 2020 metų tiesioginių išmokų vidurkis ir kad išmokos už žalinimą ir visų kitų naujai įvedamų aplinkosauginių BŽŪP elementų taikymą būtų vienodos visoje ES.“

Parašai bus renkami visoje šalyje, taip pat ir Kupiškio rajone, visą sausio mėnesį. Lietuvos žemės ūkio konsultavimo tarnybos rajono biure susirinkę Savivaldybės ir ūkininkų atstovai, biuro specialistai šį pirmadienį nutarė, kad kupiškėnams dera prie akcijos aktyviai prisijungti. Tikimasi surinkti bent 2 ar 3 tūkstančius parašų. Bus prašoma seniūnijų specialistų, seniūnaičių, bendruomenių aktyvo pagalbos. Planuojama peticijų lapus išdalyti seniūnijose, pieno punktuose, parduotuvėse, paštuose. Pasirašyti peticijos lapai pristatomi į Lietuvos žemės ūkio konsultavimo tarnybos rajono biurą Kupiškyje, Maironio g. 2.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video