2024/05/13

Daugiabučių renovacija stringa dėl rangovų kaltės

Vilniaus g. 79 daugiabučio namo renovacijos darbai nejuda nuo Naujųjų metų.
Jurgitos Banionienės nuotrauka

Kupiškio rajono savivaldybės posėdžių salėje surengtas pasitarimas stringančios daugiabučių renovacijos problemoms aptarti. Jį inicijavo renovaciją administruojančios UAB „Kupiškio komunalininkas“ direktoriaus pavaduotojas Sigitas Dulksnys. Susitikime dalyvavo rajono meras Dainius Bardauskas, Būsto energetinio taupymo agentūros, statybos inspekcijos atstovai ir rangovai – UAB „Vakonda group“ ir UAB „Užupio statyba“, dėl kurių darbų vilkinimo ir iškilo daugiausia problemų.

Nepavyksta susitarti

UAB „Kupiškio komunalininkas“ direktoriaus pavaduotojas S. Dulksnys sakė, kad daugiabučių namų renovacija juda link pabaigos. Iš visų atnaujinamų 32 daugiabučių namų atiduoti naudoti 18, kitus ruošiamasi atiduoti artimiausiu metu, tačiau susidurta su problemomis, kurių niekaip nepavyksta išspręsti. Dėl darbų užbaigimo nesiseka susitarti su dviem rangovais – UAB „Užupio statyba“ ir UAB „Vakonda group“. „Objektai praktiškai visi pabaigti, tereikia sutvarkyti elementarią dokumentaciją ir smulkius darbus, tačiau niekas nejuda. Raštai, valstybės institucijų tikrinimas nepadeda. Laikomės įstatymų, o išeina, kad tą darydami nieko nebegalime užbaigti, nors yra likę tik smulkmenos“, – kalbėjo S. Dulksnys.

UAB „Vakonda group“ mieste iš viso atnaujina penkis namus. Vienas – Technikos g. 5 jau atiduotas naudoti. „Renovacija užstrigo Vytauto g. 54A name. Yra surašytas defektinis aktas, reikia užbaigti tik smulkmenas – sutvarkyti netinkamai sumontuotas palanges, užtaisyti dujų vamzdį ir kt. Tai darbai, kuriuos galima labai greitai atlikti. Smulkmenos tėra ir Purėno g. 8 name. Didžiausios problemos – dėl P. Mažylio g. 24 daugiabučio namo. Čia yra stogo dangos bėdų, turi būti ištaisytas brokas, atliktas parapetų skardinimas. Kadangi apskardinta nebuvo, aptekėjo ir nujuodavo sienos, jas reikia perdažyti. Nebaigti tvarkyti balkonai, šildymo sistema. Jau užbaigtas ir Technikos g. 9A namas, tačiau įmonė niekaip nebaigia tvarkyti dokumentų ir negali valstybinei komisijai atiduoti objekto“, – apie stringančią renovaciją kalbėjo S. Dulksnys.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Jurgita BANIONIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video