2024/05/07

 

Kaip šią vasarą žydės miestas?

Miestą šią vasarą puoš per 12 tūkst. žydinčių gėlių.
Jurgitos Banionienės nuotrauka

UAB „Kupiškio komunalininkas“ darbuotojai jau įpusėjo sodinti miesto gėles. Šią vasarą turėtų žydėti 12 tūkst. begonijų, žilių, gazanijų, serenčių ir kitų augalų. Jie papuoš centrinę aikštę, bažnyčią, biblioteką, Savivaldybę ir kitas valstybines įstaigas.

Gėlių sodinimo metas

UAB „Kupiškio komunalininkas“ Aplinkotvarkos tarnybos vadybininko Algirdo Gasiūno teigimu, gėlių šiais metais Kupiškio rajono savivaldybė nusipirko tiek pat, kaip ir pernai. Iš viešąjį konkursą 3 metams laimėjusios gėlininkės Dalios Beinorienės šiemet nupirkta 12 tūkst. augalų už daugiau nei 4 tūkst. eurų.

„Kaip ką sodinsime, kartu su Savivaldybės architekte suplanavome rudenį ir pateikėme užsakymą gėlininkei. Jai juk reikia laiko sėklai įsigyti, sudaiginti ir augalams užauginti“, – sakė pašnekovas.

Praėjusią savaitę buvo susodinta daugiau nei pusė įsigytų gėlių. Prie bažnyčios žydės gumbinės begonijos su žilėmis, iš begonijų sukurti spalvoti gėlynai prie Savivaldybės ir Lauryno Stuokos-Gucevičiaus aikštėje. Link autobusų stoties susodinti gvazdikiniai serenčiai, prie bibliotekos – sprigės. Gėlėmis papuošti savanorių kapai senosiose kapinėse, žydų kapai Taikos gatvėje, Jono Černiaus skverelis.

„Dar daugiau gėlių prašoma pasodinti prie bibliotekos, kultūros namų, muziejaus. Vėliau reikėtų pagalvoti ir apie mokinių pamėgtą takelį prie Baltų medžio. Čia vaikai pievą taip išmynė, kad žemė šviečia. Jei pažvyruotume takelį, galėtume ir daugiamečių gėlių palei jį pasodinti“, – pasakojo specialistas.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video